Inno3D iChill HerculeZ 3000 GTX 680

Az Inno 3D egy különleges GeForce GTX 680-as videokártyával jelentkezik.

Inno3D iChill HerculeZ 3000 GTX 680

Az iChill Herculez 3000 GTX 680 névre hallgató videokártya újdonság egy speciális, egyedi felépítéssel rendelkező hűtőt hordoz magán, amely több szempontból is különleges. A termék összesen három darab ventilátorral rendelkezik, amelyek egyenként kilenc darab, speciális kialakítású ventilátorlapáttal büszkélkednek.

Alacsony üzemi fordulatszám mellett a félig keretmentes felépítésnek köszönhetően is elegendő levegőt mozgatnak meg a légkeverők, magasabb fordulatszámon pedig halkabban üzemelnek, hála a különleges keret alkalmazásának, de az alacsonyabb zajszinthez a ventilátorlapátok speciális felépítése is hozzájárul. A lapátokat tartalmazó forgórészt egyébként könnyedén le lehet venni, így a ventilátor mögött felhalmozott port egyszerűen eltávolíthatjuk.

Maguk a légkeverők Herculez típusú golyóscsapágyazással érkeznek – Hercules Ball Bearing –, amelynek felépítése a fenti képen tekinthető meg. Ez a csapágyazás 3-6-szor strapabíróbb, mint a hagyományos golyóscsapágyas, illetve siklócsapágyas megoldások.

A videokártya hűtőn levehető takaróelemeket is találunk a ventilátorok előtt – ezeket eltávolítva növelhető a hűtés hatásfoka. A videokártya hűtőn elhelyezett borítás nem takarja be teljesen az alumínium lamellákat, így oldalt távozhat a ventilátorok által megmozgatott levegő, így a hűtés hatékonyabb, mint ha csak a videokártya hátulján távozhatna a meleg levegő.

A hűtőtömb 100-nál is több alumínium lamellájához egyébként öt darab, rézből készült hőcső szállítja el a GPU által termelt hőt. A kétslotos felépítéssel rendelkező videokártya esetében jelenleg nem tudható, hogy a gyártó referencia órajeleket alkalmazott-e, viszont a hűtést elnézve nagy rá az esély, hogy a termék gyárilag megemelt órajelekkel kerül majd az üzletek polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward