Inkognitó módot kap a Google Térkép

Inkognitó módot kap a Google Térkép

A Google már korábban beszélt arról, hogy újabb alkalmazások fognak a böngésző mellett inkognitó módot kapni. Azt is megszellőztette a keresőóriás, hogy a Google Térkép szolgáltatás lesz az egyik ilyen megoldás, amiben számítani lehet az új lehetőség felbukkanására, de egészen eddig nem lehetett sejteni, hogy áll ennek a fejlesztés.

A Chrome mellett a YouTube alkalmazás az, aminek már van inkognitó módja, és a Térkép is hamarosan beállhat ebbe a sorba. Valamint állítólag a Google Pay fizetési szolgáltatáson belül is számítani lehet az inkognitó mód megjelenésére, de ez még egyelőre a jövő zenéje.Galéria megnyitása

Jelen esetben a Google Térkép előzetes tesztelői jelezték, hogy már az általuk pályára vitt 10.26-as verziószámú alkalmazásban ott van a lehetőség az inkognitó használatára. A működést tekintve igazából ez ugyanazt nyújtja, mint a Google Chrome és a YouTube inkognitó módja is, tehát ilyenkor nem követi a felhasználó tevékenységét az alkalmazás, nem maradnak meg a keresési előzmények és nem lehet visszanézni a kapcsolódó Google-fióknál, hogy milyen útvonalat járt be a felhasználó a Térkép navigációját használva. A Térkép inkognitó módja jól jöhet, ha valakivel titokban szeretne találkozni az ember, vagy nem szeretné, ha tudnák mások, hogy merre járt.

A funkció hamarosan mindenkinél megjelenhet, és hogy miként lehet ezt használni? Nos, a Google Térkép elindítását követően meg kell nyomni a felhasználónak a keresősávon a saját profilképét, és akkor feljön egy menü, ahol máris elérhető lesz a „Turn on Incognito mode” opció. Ennek a bekapcsolását követően az alkalmazásban megnyílik a nyomkövetéstől mentes felület, ahol a pozíciót jelző pont fekete, és felül egy fekete sávon ki van írva, hogy az inkognitó mód éppen élesítve van. Így nem feledkezik majd meg a felhasználó a kikapcsolásáról.

Azt pontosan nem lehet tudni, hogy a Google Térképnek ezen újítása mikor fog befutni, de valószínűleg a következő hetekben fokozatosan megjelenhet a legtöbb felhasználónál.

Google Térkép: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap