Ingyenes VPN már mobilon is az Operától

Ennek hála nagyobb biztonságban böngészhetünk, akár nyílt hálózatokon is.

Ingyenes VPN már mobilon is az Operától

Az Opera elsősorban az Opera Mini böngésző révén szokott érvényesülni az okostelefonok fedélzetén, de a fejlesztők mindent próbálnak megtenni azért, hogy a vállalat teljes értékű megoldását is vonzóvá tegyék az emberek szemében. Ezúttal ingyenes VPN-vel szolgál a cég minden androidos felhasználó számára.

A norvég vállalat elsőként biztosított asztali böngészőben integrált VPN-t, és most már mobilon is élvezhetik az emberek ezt a szolgáltatást. A virtuális privát hálózatok révén a felhasználók bárhonnan biztonságosan internetezhetnek, és ehhez nem kell külön alkalmazást sem futtatniuk, csak az Opera beállításában aktiválniuk kell a VPN opciót. Ez főleg olyankor jön majd jól, ha egy nyílt vagy ismeretlen Wi-Fi-n keresztül szeretne szörfölni az interneten az eszköz tulajdonosa.

Az újítás mögött nem egy friss technológia dolgozik, hanem a SurfEasy VPN, ami 2015 óta része az Opera portfóliójának, és többször is bizonyított már.

Galéria megnyitása

Az Opera által biztosított VPN-t teljesen ingyenesen lehet igénybe venni, külön kiemelendő, hogy regisztrálni sem kell hozzá, és így nem rögzít semmilyen személyes adatot sem ezzel kapcsolatban a vállalat. A VPN menüjében az applikáció folyamatosan méri, hogy mennyi adat megy át így a hálózaton, de ez igazából semmit nem számít, ugyanis forgalmi korlátozás sem tartozik hozzá, bármennyit lehet használni, akár állandóan is be lehet kapcsolva ez. Van opció arra is, hogy csak a privát böngészés során legyen aktív a VPN az adott okostelefonon, ami külön dicséretes. És az is megoldható, hogy a keresőmotorok tisztában lehessenek azzal, hogy valójában melyik régióban van az ember, és így a VPN ellenére is megfelelő találatokkal tud szolgálni például a Google. A virtuális hálózatok európai, ázsiai vagy amerikai kiszolgálón keresztül üzemelhetnek, ezt az érintette kézzel is kiválaszthatja, de van egy olyan opció is, ami automatikusan a legideálisabb teljesítményt biztosító VPN-t helyezi előtérbe.

Galéria megnyitása

A cég azt is megemlítette a mostani közleményében, hogy mindig próbál az emberek kedvében járni, és olyan megoldásokkal előrukkolni, amikkel általánosan lehet javítani a felhasználói élményt. Van beépített hirdetésblokkolója is az Operának, sőt mi több, újabban már a sütik engedélykéréséről tájékoztató felugró ablakokat is el tudja tüntetni, amik bizony borzasztóan zavaróak tudnak lenni új oldalak meglátogatása – vagy privát böngészés – során.

A VPN funkció egyelőre csak a béta kiadásban van jelen, de ezt is bárki telepítheti, és valószínűleg a következő hetekben elérhetővé válik majd a végleges kiadásban is, amiben ugyanúgy lehet majd használni, mint a nyílt tesztelésre szánt verzióban. Az Operát mindenki a Google Play Áruház közbenjárásával telepítheti biztonságosan a készülékére.

Opera böngésző: Android

Opera béta böngésző: Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap