Ingyen védelmet fog kínálni az MS vírusok és malware ellen

Újabb lépést tett a Windwos biztonságosabbá tétele felé Microsoft - bejelentették ugyanis, hogy jelentős mértékben fokozni fogják a malware-ellenes erőfeszítéseiket, mégpedig oly módon, hogy ki fognak bocsátani egy új, ingyenes programcsomagot, amelyet egyelőre csak "Morro"-ként emlegetnek, és amely az eddig fizetős alapon működő OneCare szolgáltatást váltaná fel, és annál hatékonyabban, takarékosabban is működne.

Ingyen védelmet fog kínálni az MS vírusok és malware ellen

Újabb lépést tett a Windows biztonságosabbá tétele felé Microsoft - bejelentették ugyanis, hogy jelentős mértékben fokozni fogják a malware-ellenes erőfeszítéseiket, mégpedig oly módon, hogy ki fognak bocsátani egy új, ingyenes programcsomagot, amelyet egyelőre csak "Morro"-ként emlegetnek, és amely az eddig fizetős alapon működő OneCare szolgáltatást váltaná fel, és annál hatékonyabban, takarékosabban is működne.

Az új projekt alapvetően ugyanazt a szkennelési és tisztogatási motort fogja ugyan használni, mint a OneCare, azonban annál jóval fókuszáltabb lesz, és megszabadul az olyan "nem-biztonságtechnikai" elemektől is, mint például a gép tuningolása, valamint kevésbé terheli meg a CPU-t és a memóriát is, miközben továbbra is hatékony védelmet nyújt a vírusok és kémprogramok ellen.

A tervezet célja elsősorban az, hogy világszerte javítson a gépek védettségi szintjén, mivel sokhelyütt, főleg a szegényebb országokban, ahol sokan nem engedhetik meg a maguknak a drága, általában előfizetéses alapon működő védelmi csomagokat és/vagy nincsenek tudatában az ingyenes lehetőségeknek, sok számítógép egyszerűen védtelenül marad, és így az egész világra is nagy veszélyt jelentenek, mivel valóságos fertőzési gócpontokká válhatnak.

A Microsoft elmondása szerint a szoftver opcionális lesz, viszont egyaránt elérhető XP, Vista és Windows 7 rendszerek számára is - valamikor 2009 második felében. Ezzel együtt június 30-ával kivonják a kereskedelmi forgalomból a OneCare-t is, bár egyéb csatornákról való eltávolításáról még eddig nem esett szó.

Mindenesetre ha a "Morro" beváltja a hozzá fűzött reményeket, úgy nagyot lendíthet az MS szekerén, mivel gyakorlatilag rendszeresen lehet hallani ilyen-olyan biztonsági réseikről, támadásokról és egyéb biztonsági problémákról, és ezek miatt folyamatosan kritizálják is a céget. Persze ha a "Morro" kijön, akkor viszont a fizetős szolgáltatásokat nyújtók aggódhatnak majd, miután ez számos olyan funkcionalitást is nyújt majd, amit eddig csak az utóbbiak kínáltak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward