indiePon – Vikingekre vadászó szörny leszünk a Darkbornban

A mai étlapon szerepel még például dimenzióugrás, egy félisten elméje, némi PC-s játéktörténelem, ördögi képességek, és egy ingyenes játék is, ami a magányosságról szól.

indiePon – Vikingekre vadászó szörny leszünk a Darkbornban

15 percet láthatunk a Darkbornból

A The Outsiders stúdió korábban Project Wight néven ismert bemutatkozó játéka egy belső nézetes, lopakodós mese a bosszúról.

Egy szörnyet alakítunk, akinek a vikingek tönkretették az életét, ezért vissza akar vágni nekik. Cuki lényecskeként kezdünk, szóval az elején tényleg nagyon fontos az óvatosság, de minél több szakállas fickót fogyasztunk el, annál nagyobbak és erősebbek leszünk. A végén hatalmas, rémisztő borzalommá válunk, cafatokra téphetünk akár egy csapatnyi embert is.

A jelek szerint nem mindenki számít majd ellenségnek, egy sokkal nagyobb konfliktusba keveredünk bele, aminek részleteire a játék folyamán derül fény. Valami történt a világgal, és társainkkal, de hogy micsoda, az egyelőre titok.

Dimenzióugrások az Unbound: Worlds Apartban

A világ egy veszélyes hely, mint ahogy az a másik is, ahová a játék varázslója, Soli portálokat tud nyitni. Az Alien Pixel Studios projektje egy kicsit Limbo-szerű, rejtvényekkel teli platformer, dimenzióugrós csavarral.

A mesekönyvre emlékeztető látványvilág, és a szörnyek dizájnja nagyon jól néz ki már most is. A portáloknak fontos szerepük lesz a veszélyek felderítésében, a fejtörők megoldásához pedig olykor az ellenfeleket is igénybe kell majd vennünk.

Az Unbound: Worlds Apart kickstarteres kampánya május 7-én indul. A projekt sorsa ennek sikerétől függ, de steames oldalt már csináltak hozzá.

Gyors és színes a Team Sonic Racing

A Sumo Digital játékában Sonic és barátai versenyeznek az első helyért. Akár egy tucatnyian játszhatunk együtt online, de a helyi, osztott képernyős mókára is lesz lehetőség.

Autónkat testreszabhatjuk, csapatként együtt dolgozva pedig különleges extrákat kaphatunk.

A Team Sonic Racing május 21-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re.

Korai hozzáférésben a Serious Sam: Tormental

A 3D-s, felülnézetes roguelike lövöldében nem egy idegen félistennel és morcos híveivel harcolunk majd, hanem egy olyan helyen verekedjük magunkat előre, ahonnan gonosz ötletei erednek: Mental elméjében.

Procedurálisan generált labirintusok, felvehető fegyverek és fejlesztések, lépten-nyomon halál, csak a szokásos vár ránk. Felfedhetünk majd néhány titkot is, és a Mental által kiagyalt ellenfelek koncepcióját lenyúlhatjuk agyának rejtett részeiből, hogy aztán ellene fordítsuk őket.

A co-op lehetőség erősebb bossokat jelent, de életre kelthetjük egymást. Ha eljutunk az utolsó területre, megtudhatunk néhány dolgot Mentalról, hogy aztán megállíthassuk (legalábbis addig, míg fel nem tűnik a következő játékban).

A Serious Sam: Tormental korai hozzáférése a Steamen érhető el. Az itch.io-ról letölthettek egy korai prototípust.

Egy kis PC-s játéktörténelem

A The 7th Quest 1993-ban jelent meg. Segített befutni a CD-ROM-nak, és remek rejtvényeket tartalmazó kalandot nyújtott. Most visszatért, negyed századdal idősebben.

A The 7th Quest: 25th Anniversary Edition az eredeti remastere, új irányítással, felturbózott grafikával, friss térképpel, menükkel, hangokkal. Bár a fogadtatás nem egyöntetű siker, hiszen voltak, akik például a látványt kifogásolták, a játék mégis jobban megfelel a mai igényeknek, mint alapállapotában.

Megtaláljátok a GOG-on és a Steamen.

Kártyák és stratégia a Trials of Fire-ben

A Whatboy Games bemutatkozó projektje egy körökre osztott stratégiai játék, többkarakteres, kártyákra alapozott harccal, és procedurálisan generált, posztapokalipikus világgal.

Hőseinknek egy pakliból húzott lapokkal adhatunk parancsokat. Érdekesek lesznek a Judgement események, amikor morális döntéseket kell hoznunk egy olyan környezetben, ahol a megszokott igazságosztó rendszerek összeomlottak, és velük együtt az alapértékek is eltűntek.

A Trials of Fire korai hozzáférése május 3-án indul a Steamen.

Ördögi képességek a God’s Triggerben

A Hotline Miamira hajazó, villámgyors, véres akciójátékban néhány speciális lehetőség nyit ajtót a mészárlás új szintjei előtt.

A Time Bubble például lassítást ad, a Dark Vortex miniatűr fekete lyukat kreál, a Wall of Fire pedig szó szerint egy tűzfal, ami rakétává változtatja a golyókat, ha átlövünk rajta. Összesen 14 extra képesség lesz, hét-hét Harry, a bukott angyal, és Judy, a démon számára, akik közösen próbálnak eljutni a Paradicsomba, hogy megállíthassák az Apokalipszist.

A God’s Trigger április 18-án jelenik meg a Steamen.

Júniusban jön az éles verziós They Are Billions

A játék egy poszt-zombiapokaliptikus, valós idejű stratégia, melynek eseményei egy steampunk univerzumban zajlanak a 23. században.

Az emberiség egy része túlélte a csapásokat, meghúzódva egy hatalmas meteorkráterben, ahol az utolsó város jelenleg nagyjából egy picivel a középkori szint felett áll. A kampányban létrehozzuk az első kolóniákat a kráteren kívül, egyelőre sátrakkal, íjakkal, puskákkal felszerelve. A küldetésekből kutatási pontokat szerezhetünk a fejlődéshez.

Összesen 50 feladat vár ránk, nagyjából 40-60 órányi kalandot kínálva. A túlélőmód új térképeket és egységeket kap a júniusban várható teljes megjelenés közeledtével.

A They Are Billions jelenleg akciós a Steamen.

Ingyenes játék a magányosságról

Az Escaped Chasm egy rövid, de kiváló játék, ami bőven megér 20 percet.

Alkotója Temmie Chang animátor és illusztrátor, a látványvilág a monokróm pixelek és a színpompás filmbejátszások között váltakozik. A történet középpontjában az elzártság, a furcsa álmok, a valódi és a képzeletbeli találkozása áll. Négy befejezéshez juthatunk el.

Az Escaped Chasm az itch.io-ról tölthető le becsületkasszás alapon.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap