indiePon - Végre átélhetjük Chris Avellone legújabb meséjét

Más újdonságokról is olvashattok a mai részben, például egy első világháborús FPS-ről, egy tüntetésekkel teli RTS-ről, vagy egy sötét, cyberpunk metroidvaniáról.

indiePon - Végre átélhetjük Chris Avellone legújabb meséjét

Holnap jön a Degrees of Separation

A Modus Games co-op rejtvény-platformere megjelenési előzetest is kapott az alkalomra.

A játék történetét Chris Avellone írta, és két karakter, Ember, illetve Rime útját követi. Ember világa meleg, napos, míg Rime-é jeges, hideg. Ez a kettősség a fejtörők megoldásának alapja, hol külön-külön, hol pedig egyesítve használva fel erejüket például irányítható széllökések, befagyott folyók, titkos átjárók létrehozásához.

Egyedül, vagy co-opban is játszhatunk, az előbbi esetben mindkét karakterhez hozzáférünk.

Itt az éles verziós Tannenberg

A 2015-ös Verdun folytatása egy valósághű első világháborús multiplayer FPS, mely nagyjából egy évet töltött korai hozzáférésben.

A Blackmill Games és az M2H által közösen futtatott projektben akár 64 fő is együtt játszhat, de teljesen más élményt nyújt, mint mondjuk a Battlefield 1. A fegyverünk például besülhet, és nagyon sokszor meghalunk. A fejlesztők célja az volt, hogy a kevésbé ismert, lövészárok-hadviseléstől mentes, sokkal mozgalmasabb keleti front eseményeire is vetüljön némi fény.

Ötven fegyvertípus, hat térkép, és többféle játékmód áll rendelkezésünkre, a történelmi hűség kedvéért a helyszíneket valódi galíciai erdőkről és lengyel falvakról mintázták.

A Tannenberg cirka 17 euróba kerül a Steamen, ha megvan a Verdun, 25 százalékos kedvezményt kapunk rá.

Pár nap múlva ingyenes a Battlerite Royale

A Battlerite című MOBA battle royale-spinoffjának korai hozzáférése ér véget jövő kedden, azaz február 19-én, és a teljes verziót ingyenesen tölthetjük majd le a Steamről.

A fejlesztő Stunlock Studios reméli, hogy a játék gyökerei adnak annyi pluszt, hogy kiemelkedjenek a műfaj tagjainak tengeréből. Ennek érdekében a harc mozgalmas, a támadások pontosak, a felülnézetes látvány pedig biztosítja, hogy senki nem fog a hátunk mögé lopakodni.

Zárt alfatesztet tartanak a Spellbreakhez

A játék kellemes, fantasy stílusú látványvilága elementális mágiát használó karakterekkel, egymásra hatással lévő varázslatokkal, hatalmas robbanásokkal áll össze kerek egésszé.

Avatárunk két bűvös kesztyűt visel, a képességek típusa ezektől függ. Összesen 11 karakterosztály lesz a támadástípus alapján, melyek például jég, tűz, villám, szél, méreg, vagy kő is lehetnek. A méregfelhő tűzzel való kombinálása pusztító eredménnyel jár, de számos más párosítást is használhatunk majd.

A Spellbreak zárt alfájára a hivatalos oldalon lehet jelentkezni. A fejlesztő Proletariat stúdió tervei szerint rendszeresen engednek be új játékosokat a programba, tehát valószínűleg nem kell majd túl sokat várni a meghívóra.

Rendőr, vagy tüntető leszel a RIOT: Civil Unrestben?

A játékban bármelyik oldalt választhatjuk, hogy aztán szembenézzünk a másik féllel különböző RTS-stílusú, feladatalapú kihívásokban.

A korai hozzáférésnek lett most vége, a teljes verzióval új pályák is érkeztek, ezeket a Steam Workshopból lehet letölteni. A fullextrás szerkesztővel bárki nekiállhat, hogy összeeszkábáljon egyet.

A RIOT: Civil Unrest 17 euróba kerül a Steamen.

Frissült a Moonlighter

A játék főhősének kisvárosában egy nap zsákmánnyal teli, természetfeletti labirintusokba nyíló kapuk jelentek meg, hamarosan kalandozók seregét csábítva oda.

A hősök mára nagyrészt elmaradtak, de Will, a helyi boltos nagy terveket szövöget és kettős életet él: nappal lelkiismeretesen teszi a dolgát a családi üzletben, éjjel pedig a dungeonökben harcol, hogy aztán eladhassa az összegyűjtött kincseket és fejleszthesse a vállalkozást. Emiatt egyszerre kapunk egy roguelike akció-RPG-t (éjszaka), illetve egy boltmenedzselős, békésebb nappali játékformát.

A Friends and Foes című ingyenes update segítségével familiárisokat nevelhetünk farmunkon, és jött néhány új miniboss is, valamint bővült a háttértörténet és a lore. A teljes patch notes itt található.

A Moonlighter jelenleg negyven százalékos kedvezménnyel kapható a Steamen és a GOG-on.

Nincs egyszerű dolgunk a Redo!-ban

Robson Paiva metroidvaniájának hőse egy lány, aki a túlélés érdekében tett erőfeszítések mellett azt kutatja, maradt-e rajta kívül élő ember egy apokaliptikus robotlázadást követően.

Pánikszerű csaták, használhatatlannak tűnő fegyverek, furcsa és felettébb halálos gépezetek pettyezik a játékmenetet. A korai hozzáféréses verzió csaknem megegyezik a véglegessel, Paiva csak a finomhangolásokon és a nehezebb fokozat elkészítésén dolgozik az éles indulásig.

A játék különös hangulatában felfedezhetjük a Dark Souls-hatásokat, de Tsutomu Nihei üres, magányos cyberpunk poklát is. A biomechanikus ellenfelek támadásai gyorsak és halálosak, animáció sem jár velük, csak egy fekete képernyőt vágnak be elénk, és visszatérhetünk a legutolsó mentéshez.

A Redo! a Steamen és az itch.io-n érhető el.

Megjelent a Jumpgrid

Ian MacLarty fejtörőkkel tűzdelt akciójátékában minden pálya négyzetekből áll, melyek csomópontjai között kell villámgyorsan teleportálgatnunk, hogy elkerüljük a folyamatosan érkező akadályokat.

A dolog egyáltalán nem egyszerű, de az irányítást könnyen meg lehet tanulni. Száz egyedi pályán tehetjük próbára magunkat, melyeket pattogós elektronikus zene fest alá.

A Jumpgrid négy euróba kerül a Steamen, vagy öt dollárba az itch.io-n.

Demót kapott a The Textorcist

A játék hőse Ray Bibbia, egy magán-ördögűző, aki egy démonokkal teli városban „dolgozik”. Elűzésükhöz remek latin nyelvű varázslatai vannak, de ezeket persze nem várják karba tett kézzel a gonosz teremtmények, harcolnak ezerrel, milliónyi lövedéket indítva Ray felé.

A feladat tehát az, hogy miközben elkerüljük szitává lyuggatásunkat, villámgyorsan begépeljük a bűvigéket, mint már említettem, latinul. Lesz tíz boss is! A móka garantált.

A The Textorcist február 14-én jelenik meg a Steamen, de előtte megnézhetitek a demót, amit szintén innen tölthettek le, vagy akár a GOG-ról is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap