indiePon - Transzhumán despoták és démoni átkok

Olvashattok még például egy teljesen normális szarvas-szimulátorról, a Steel Division 2 megjelenéséről, a Project Winter nyílt hétvégéjéről, vagy egy Sierra-klasszikusok által ihletett kalandjátékról is.

indiePon - Transzhumán despoták és démoni átkok

Transzhumán kapitalizmus vár a Spinnortality-ben

James Patton cyberpunk menedzsment-szimulátora egy vállalat vezetésével bíz meg minket, hogy aztán a technológia, a manipuláció és a rosszindulat segítségével átvegyük az uralmat az egész világon, halhatatlan despotává válva. Hogy nevetnek majd ezen ötven év múlva…

Az országok hatalmas, politikailag állandó szuperállamokká olvadtak össze a játék világában. Vannak köztük demokráciák, diktatúrák és ultrakapitalista disztópiák is. Jövőjüket a mi cégünk határozza meg: a globális megavállalat élén legfontosabb célunk a lehető legnagyobb profit. Eszköztárunkban a politikusok megvesztegetése, hamis hírek terjesztése, választási eredmények befolyásolása, felkelések kirobbantása is szerepel, miközben a legfejlettebb technológiákkal halhatatlanná tesszük magunkat.

A körökre osztott alkotás 8-20 órányi szórakozást és széleskörű újrajátszási lehetőségeket kínál. Február 8-ig tíz százalékos kedvezménnyel, mindössze kilenc euróért kapható a Steamen.

Maradj a fényben!

Bár tavaly még úgy volt, hogy a Camel 101 stúdió természetfeletti túlélő-thrillere, a Those Who Remain 2018-ban megjelenik, ez nem jött össze.

A történet helyszíne Dormont városa, amit egy démoni átoknak köszönhetően állandó sötétség borít be, ráadásul tele van különös portálokkal, amik egy tüköruniverzumba vezetnek. A két oldal eseményei hatással vannak a másik világra, nekünk pedig a bonyolult múltú Edward Turner bőrébe bújva az lesz a feladatunk, hogy megfejtsük az örök éjszaka titkát, és átutazva a kapukon rendbehozzuk a dolgokat.

A túléléshez a fényben kell maradnunk, és fegyvereink sem lesznek, a stratégiai lehetőségek kimerülnek a menekülésben és a veszélyek elkerülésében. A sztoriban kemény döntéseket kell majd hoznunk, a témák között felbukkan a zaklatás, a hűtlenség, és az öngyilkosság is.

A Those Who Remain pontos megjelenési dátuma továbbra sem ismert, a tervek szerint idén érkezik. A Steamen már kívánságlistázható.

Nyílt bétahétvége lesz a Project Winterhez

Az Other Ocean Interactive kicsit csavart a co-op túlélőjáték-formulán: a Project Winterben nyolc ember gyűjt erőforrásokat, javít épületeket, és próbál életben maradni egy havas-jeges vidéken, de ketten közülük valójában azt tervezgetik, hogy mindenkit megölnek.

A gyilkosjelöltek is gyengék induláskor, de egyre erősebbé válnak, ráadásul kezdettől fogva tudnak egymásról, tehát könnyedén koordinálhatják, amit csinálnak. A kommunikációhoz mindenkinek rendelkezésére áll a voice chat, de privát rádiócsatornákat is használhatunk, a szöveges beszélgetéssel együtt. Egyedül lelépni nem érdemes: ha meg is menekülünk a két árulótól, a vadállatok, vagy az időjárás végez velünk.

Február 1. és 3. között nyílt bétát tartanak a játékhoz, melyre itt jelentkezhettek. A korai hozzáférés február 7-én indul a Steamen.

Megjelenési trailert kapott a Re-Legion

Az Ice Code Games vallásos cyberpunk RTS-e a sötét, baljós jövőben játszódik, hőse pedig Elion, aki magányos prófétából válik befolyásos lelkipásztorrá, kezdetben a békét hirdetve. Ahogy nő a hatalma, ez megváltozik, egyre fanatikusabb lesz, és a hitetlenek megbüntetését tűzi ki célul.

A játékmenet valós idejű stratégia, ahol az erőforrásokat a hívőkké átalakított emberek jelentik, de fontos szerepe van az imádkozásnak is: növeli a hitet, ezzel pedig speciális képességeket szerezhetünk.

A Re-Legion jelenleg tíz százalékos kedvezménnyel kapható a Steamen és a GOG-on is.

Meghökkentő VR rémálom a Mosh Pit Simulator

A nagyon rossz videójátékok specialistájának is nevezett Sos Sosowski projektje egy VR sandbox alkotás. Helyszíne egy interaktív város, melynek egy négyzetkilométeres területét csont nélküli humanoid figurákkal töltötték meg.

Rakétákat, robbanó eszközöket és motorokat építhetünk, hogy kárt tegyünk a különös lényekben, akik annak ellenére, hogy se agyuk, se csontjaik, autót vezetnek, elmennek bevásárolni, randiznak, bár ebben nem valami jók.

Lesz ugyan sztorimód is, de az egész lényege az, hogy szabadon törhessünk-zúzhassunk VR környezetben, amit más játékokban nem engednek meg.

A Mosh Pit Simulator korai hozzáféréses verzióját a Steamen találjátok meg, Oculus Riften, HTC Vive-on és Windows Mixed Reality headseteken is fut.

Tíz éven át készült a Mage’s Initiation: Reign of the Elements

A Himalaya Studios point-and-click kalandjátékát olyan elődök ihlették, mint a Sierra-klasszikus King’s Quest és Quest for Glory.

A történet szerint a modern civilizáció elpusztult, és egy mágikus világ nőtt ki hamvaiból. A technikát elementális mágia helyettesíti, nem felhőkarcolók, hanem varázslótornyok nyúlnak az ég felé, és valahogyan beleillenek a goblinok és madáremberek is, akikkel D’arcnak, a mágustanoncnak meg kell küzdenie, más problémák mellett.

A sikeres vizsga nem az egyetlen feladat, hiszen a királyságot is meg kell mentenünk. A sztori számos elágazással rendelkezik, a különböző irányokba döntéseink indítanak el minket.

A Mage’s Initiation: Reign of the Elements a Steamen, a GOG-on, és a Humble Store-ban vásárolható meg.

Itt a PC-s Warhammer Quest 2: The End Times

A körökre osztott taktikai labirintusfelfedezősdi eredetileg 2017-ben jelent meg mobilokra. Harcosainkkal a kincsekért és a dicsőségért járjuk be a dungeonöket, és küzdünk meg a Káosz teremtményeivel.

Összesen három régió vár ránk, mindegyik saját szörnyekkel, feladatokkal és kampányküldetésekkel rendelkezik. Csapatunk fejlődik, új képességeket és lehetőségeket kapnak, a játékmenetet pedig véletlenszerű események dobják fel.

A Warhammer Quest 2: The End Times február 6-ig tíz százalékos kedvezménnyel kapható a Steamen.

Április 4-én jön a Steel Division 2

Az Eugen Systems nagyszabású RTS-e exkluzív egységekkel érkezik a Steel Division: Normandy 44 tulajdonosai számára a Back To War csomag formájában. Ezek között például a Sherman Jumbo tank, a Long Tom 144 mm mozsárágyú, és további 350 cucc szerepel, nyolc csoportra osztva.

A Steel Division 2 előrendelhető a Steamen és a hivatalos oldalon. Különböző extrák járnak a preorderhez, és egy bétát is terveznek hozzá.

Kickstarteren a DEEEER Simulator

A játék hőse egy átlagos szarvas, csak éppen lámpaoszlopokon lengedezik, állatokból készült mecheket irányít, vagy kétlábú hibriddé alakul.

A fejlesztő Naspapa Games neve egyetlen japán programozót takar, aki egy japán közösségi finanszírozásos oldalon kívül, ahol már összeszedett cirka kilencezer dollárt, a Kickstarteren is próbálkozik.

A játék lényege az anarchiakeltés, de ennek megvan az ára. Ha felbőszítjük a várost, zsiráfok által vezetett járőrautókat és jegesmedve-pilótás tankokat küldenek utánunk – az egész olyan, mintha összeturmixolták volna a Goat Simulatort a Grand Theft Autoval, egy kis Armored Core-ral fűszerezve.

Steames oldal is van már, ha felvennétek a kívánságlistátokra.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap