indiePon – Ne cicózz John Blacksaddel!

Szőrmók magándetektívek, állatkert-tervezés, rejtőzködő gyilkosok, egy hatalmas vállalatbirodalom és más érdekességek várnak rátok ma este.

indiePon – Ne cicózz John Blacksaddel!

A macska-priváthekus noir kalandjai

A Blacksad egy díjnyertes képregénysorozat két spanyol írótól, Juan Diaz Canalestől és Juanjo Guarnidotól. Főhőse John Blacksad, egy kőkemény magánnyomozó az 1950-es évek New Yorkjában, aki nem mellesleg egy nagy, szőrmók macska egy antropomorfizált állatokkal teli világban.

Most videójáték készül kalandjaiból Blacksad: Under the Skin címmel. A történet mintha egy fim noir forgatókönyv lenne: Joe Dunn bokszklub-tulajdonost halott, a felemelkedőben lévő, fiatal harcos, Bobby Yale pedig eltűnt. A boltot Dunn lánya, Sophia veszi át, de rá kell jönnie, hogy az üzlet súlyos anyagi gondokkal küzd. A nő Blacksadtől kér segítséget, hogy kiderítse, mi történt Yale-lel, és az ügy a város legsötétebb bugyraiba vezet.

A játékmenetet fejtörők, időre menő eventek, és összetett párbeszédopciók színesítik, ez utóbbiak döntő hatással vannak a karakter fejlődésére, és a befejezésre. Több mint 30 szereplő jelenik majd meg, mindezt pedig a film noir műfaj legjobbjaira emlékeztető, hangulatos zene kíséri.

A Blacksad: Under the Skin szeptember 26-tól lesz elérhető PC-n, PlayStation 4-en, Xbox One-on és Nintendo Switch-en.

Frissült a Subnautica: Below Zero

Az alapjáték korai hozzáférésben lévő, önálló kiegészítőjének Snowfox update-jével megérkezett a Subnautica-univerzum első földi járműve, a címadó Snowfox, ami ideális a felszíni gyors közlekedésre.

A veszélyekről sem feledkeztek meg a fejlesztők: a cuki külsejű bébikből rémisztő állatokká felnövő snow stalkerek halálos fogaikkal támadnak ránk a hóban, a víz alatt pedig egy új puhatestűre érdemes odafigyelni. Kaptunk még például friss modulokat, helyszíneket és védelmi eszközöket is.

A Subnautica: Below Zero cirka 17 euróba kerül a Steamen.

Készül a Planet Zoo

A Frontier Developments következő menedzsment-szimulátora az állatokra összpontosít, hiszen oroszlánokkal, tigrisekkel, medvékkel, és más cukiságokkal teli állatkerteket hozhatunk létre benne.

Lehetőségünk nyílik a talaj formálására is, illetve összetett dekorációs eszközök állnak majd rendelkezésünkre. A létesítmény minden lakójának saját érzései lesznek, és felfedezik a körülöttük lévő világot, ezért nagyon oda kell figyelnünk minden részletre ahhoz, hogy jól érezzék magukat.

A Planet Zoo megjelenését őszre tervezik, steames oldala már van.

Májusban jön az éles verziós Project Winter

Az Other Ocean Interactive kicsit csavart a co-op túlélőjáték-formulán: a Project Winterben nyolc ember gyűjt erőforrásokat, javít épületeket, és próbál életben maradni egy havas-jeges vidéken, de ketten közülük valójában azt tervezgetik, hogy mindenkit megölnek.

A gyilkosjelöltek is gyengék induláskor, de egyre erősebbé válnak, ráadásul kezdettől fogva tudnak egymásról, tehát könnyedén koordinálhatják, amit csinálnak. A kommunikációhoz mindenkinek rendelkezésére áll a voice chat, de privát rádiócsatornákat is használhatunk, a szöveges beszélgetéssel együtt. Egyedül lelépni nem érdemes: ha meg is menekülünk a két árulótól, a vadállatok, vagy az időjárás végez velünk.

A Project Winter 1.0-t a Steamen találjátok meg május 23-tól, jelenleg korai hozzáférésben van.

Idén jelenik meg a Transport Fever 2

Annak idején egyik kedvenc játékom volt a Transport Tycoon Deluxe. Az Urban Games Transport Fever 2-je hasonló élményeket kínál modern köntösben.

Az 1860-as évektől napjainkig fejleszthetjük vállalatunkat, fokozatosan kiépítve az ehhez szükséges hatalmas hálózatot. Vonatok, villamosok, teherautók, buszok, hajók, repülők közlekednek útjainkon, repülőtereinken és állomásainkon, hogy kiszolgálják az egyre növekvő városok lakóinak igényeit.

Három kampány vár ránk Európában, Amerikában és Ázsiában, mindegyikben a megfelelő járműmodellekkel találkozunk majd. Lesz sandbox mód, térképszerkesztő, és modolási lehetőség is.

A Transport Fever 2 a tervek szerint a negyedik negyedévben érkezik, a Steamen már megtaláljátok.

Hamarosan indul a Shakedown: Hawaii őrülete

A Retro City Rampage önálló folytatása szatirikusan dolgozza fel a fehérgalléros bűnözés témáját, parodizálva a megacégeket.

Karakterünk egy teljesen kétbalkezes vezérigazgató, aki egy 16 bites városban követ el mindenféle vállalati és egyéb bűncselekményt. Rengeteg mellékküldetés, fegyver, jármű és robbanás vár ránk.

A Shakedown: Hawaii húsz euróért előrendelhető az Epic Store-ban, megjelenés május 7-én.

Még egy szőrmók magánhekus, te jó ég!

Ezúttal egy mosómedve nyomoz, mégpedig a Backbone című játékban.

Az EggNut stúdió alkotása a fenti Blacksadhez hasonlóan remekül megírt, és csodaszép látványvilággal rendelkező noir detektívtörténet, mely egy antropomorfizált állatokkal teli, alternatív Földön játszódik.

Hősünk neve Howard Lotor, és éppen egy házasságtörő férj után nyomoz. A dolgok persze nem ilyen egyszerűek, a képbe a kábítószer, az intrikák, a nők és a veszély is beletartozik. Howard sok karaktert ismer azok közül, akikkel összefutunk, így az elágazó párbeszédekből szépen felrajzolódik saját háttértörténete is.

A Backbone prológusa most ingyenesen letölthető a Steamről. A teljes játék jövőre várható.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap