indiePon – Megújult a Warframe első open world területe

Olvashattok még az ingyenes The Witnessről, a PC-s Death Markról, egy paranoiás MI-ről, időhurkokról, norvég ihletésű, fjord noir kalandjátékról, és más érdekességekről is.

indiePon – Megújult a Warframe első open world területe

Ráncfelvarrást kapott a Warframe Plains of Eidolonja

A 2017-ben érkezett Plains of Eidolon volt a Warframe első nyílt világú területe, rengeteg lehetőséggel és veszéllyel várt minket. Azóta a játék mind méretében, mind ambícióiban sokat nőtt, ezért a Digital Extremes visszatért a területhez egy remasterrel.

Javult a látvány, a textúrák, a dinamikus fények, a nappal-éjszaka ciklus is fejlődött, valamint új ellenfeleket és kihívásokat kaptunk. Nyomon követhetünk és csapdába ejthetünk állatokat, összegyűjtésükkel jutalmakat kaphatunk, a veszélyekre vágyóknak pedig egy eddig nem látott típusú masinával gyűlhet meg a bajuk.

A frissítés már elérhető.

Két hétig ingyenes a The Witness

Az Epic Store legújabb ajándéka Jonathan Blow kiváló rejtvényjátéka (tesztünk itt), melyben egy különös szigetet járunk be.

Egyedül vagyunk, nem emlékszünk arra, hogyan kerültünk ide, ezért fel kell fedeznünk a környéket, követni a nyomokat, és megtalálni a hazavezető utat. Több, mint 500 fejtörő vár ránk, melyek mindegyike fontos eleme a teljes képnek.

A The Witness az Epic Store-ból zsákolható be április 18-ig.

Ezentúl PC-n is ijesztget a Death Mark

A japán horrorjáték legnagyobb része vizuális regény, amit a Kaland-Játék-Kockázat lapozgatós könyvekre emlékeztető elemek dobnak fel. Vannak statisztikák, döntések, de másodlagosak az elmesélt kísértethistóriákhoz képest, amikben egy elátkozott nyomozó próbálja megmenteni magát a természetfeletti végzettől, és megszabadítani Tokiót a szellemektől.

Minden fejezetben meg kell ismernünk az adott lelket, rájönni, ki ő és miért kísért. Közben összegyűjtünk néhány tárgyat, amit majd a végső konfrontációnál kell használnunk a megfelelő sorrendben, ha nem akarunk meghalni.

A PC-s Death Mark-ot a Steamen találjátok meg.

Műfajokat vegyít a Lair of the Clockwork God

A Size Five Games alkotása részben point-and-click kaland, részben platformjáték. Hősei Ben és Dan, akik az idővel futnak versenyt, hogy megakadályozzák az egyszerre fenyegető Apokalipsziseket.

A két karakter csak közös erővel tud haladni. Dan olyan helyekre is eljuthat, ahová az átlagemberek nem, és az ereje is lenyűgöző, Ben pedig egy technikai zseni, aki például propellerből készít fűrészt.

A játék nem annyira hibrid, mint inkább a két műfaj együttműködése, és az előzetes alapján jól működik a dolog, ráadásul humorban sem lesz hiány.

A Lair of the Clockwork God valószínűleg idén nyáron jelenik meg, steames oldala már van.

Májusban jön a Draugen

A Red Thread Games belső nézetes „Fjord Noir” kalandja csodaszép környezetben, egy hegyekkel körbeölelt norvég tengerparti közösségben játszódik az 1920-as években.

A játékról valójában már 2013-ban érkeztek hírek, ekkor még 2015-re saccolták a megjelenési dátumot. Ahogy Ragnar Tørnquist, a Draugen írója és a fejlesztés kreatív igazgatója elmondta, a dolgok láthatóan nem úgy alakultak, ahogy tervezték. Ennek ellenére nem jegelték a munkát, alakítgatták a koncepciót, többször újra is kezdték az egészet.

A történet hőse Edward, egy amerikai, aki eltűnt húgát keresi, illetve gyámleánya, Lissie, akit élő, lélegző, független útitársnak szánnak, és egy dinamikus párbeszédrendszerrel beszélhetünk majd vele.

A Draugent a Steamen és a GOG-on vásárolhatjuk meg májustól.

PC-adaptációt kap a Paranoia

Egy sötét humorral fűszerezett asztali szerepjátékról van szó, melyben egy paranoiás és irracionális MI, a Friend Computer osztogatja parancsait.

Egy elitcsapatot vezetünk a disztópikus Alpha Complex városában, az MI pedig fontos feladattal bíz meg minket: le kell vadásznunk a terroristákat, mutánsokat és titkos társaságokat. Ha a kaland egy kicsit is hasonlít majd az eredetire, akkor minimum két csoportban érintettek vagyunk, de esélyes, hogy a harmadikban is…

A harcot megállíthatjuk, a halál a karakterfejlődés része, és 16 képesség közül válogathatunk.

A Paranoia: Happiness is Mandatory a tervek szerint idén jelenik meg. Steames oldala már van, de konzolokra is jön.

Rádió az időhurokban

Az Alt-Frequencies című játékban ugyanazt a hétfői három percet éljük át újra meg újra, de mindig hatással lehetünk a következő körre.

Különböző rádióállomásokról kell részleteket felvennünk és sugároznunk, felfednünk egy összeesküvést, és információkat szereznünk emberekről. Többféle személyiséggel találkozunk majd a műsorvezetők, diákok, politikusok, aktivisták között, sőt, egy kutyával is összefutunk. Módosításaink hatással vannak az ő életükre is.

Az Alt-Frequencies májusban jelenik meg a Steamen.

Korai hozzáférésben a HyperParasite

A szintidallamokkal és a nyolcvanas évek hangulatával hódító roguelike lövöldét a klasszikus akciófilmek hősei, rosszfiúi és kliséi ihlették.

Egy idegen organizmus vagyunk, aki meg tudja szállni az ellenfeleit, hogy képességeiket és életerejüket használja, amíg tartanak. A fejlesztő Troglobytes Games összesen öt fejezetet tervez, mindegyikben más témával találkozunk majd. Lesz például keleti rész yakuzákkal, szumóbirkózókkal, ninjákkal, vagy bűnös város drogbárókkal, rendőrökkel, tűzoltókkal és hajléktalanokkal.

A HyperParasite korai hozzáféréses verziója kicsivel több, mint hét euróba kerül a Steamen.

Fotózz madarakat!

A Toriponban cuki virtuális állatkákat fényképezhetünk le, miközben mindenféle vicces dolgot művelnek. A fotók megosztásával nő követőink tábora, ezzel pedig különleges madarakhoz férhetünk hozzá.

A teljesen erőszakmentes játék több, mint ötvenféle tollgombócot tartalmaz. Az itch.io-n lesz elérhető, a tervek szerint hamarosan.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap