indiePon - DLC-t kapott a Beat Saber

A kínálatban szerepel még például ingyenes, autós battle royale, élő épületes city builder, szépséges prototípus, mutánsok és cyberpunk kaland is.

indiePon - DLC-t kapott a Beat Saber

Itt a Beat Saber első fizetős DLC-je

Az teljesen biztos, hogy a Beat Saber az egyik legjobb VR játék, így bizonyára sokan örülünk annak, hogy megjelent az első kiegészítő zenei csomag, melyben egy kanadai, elektronikus zenét kiadó cég, a Monstercat katalógusából találunk tíz dalt.

Eddig a játékkal érkező zenékre, illetve a felhasználók által készített dalokra tudtunk „edzeni”, a Monstercat Music Pack Vol. 1 viszont csak az első a tervezett három csomag közül, tehát további újdonságokra számíthatunk.

A kiegészítőt a Steamen szerezhetjük be 13 euróért, néhány játékosnak azonban nem igazán tetszett, hogy egy korai hozzáférésben lévő alkalmazáshoz pénzért vegyenek bármit is. A fejlesztő Beat Games egy külön bejegyzésben válaszolt a felmerült kételyekre, hangsúlyozva, hogy az új pályák elkészítése nagyon összetett feladat mind technikailag, mind a tesztelés terén, mind pedig a zenei licencek szempontjából, és ezekhez pénzre van szükség. Kiemelték azt is, hogy legális tartalmakat szeretnének adni, és a bevételekből az előadók, illetve zenei cégek is részesülnek.

Mindezek ellenére továbbra is számíthatunk ingyenes dalokra, ígérte meg a stúdió.

Élő épületek a Buildings Have Feelings Too!-ban

A városépítő játékokat évtizedek óta nyüstöljük, hatalmas metropoliszoktól kezdve apró menedékhelyekig számos települést létrehoztunk már, és ezekben közös volt az, hogy ügyelnünk kellett a lakók boldogságára. De mi a helyzet az épületekkel?

A Blackstaff Games csapata úgy gondolta, hogy életre keltik a házakat. A viktoriánus időktől a modern korig terjedő stílusokban megalkotva sétálnak, beszélgetnek, saját reményeik, álmaik, félelmeik vannak. Segítünk kell őket, hogy növekedhessenek, fejlődhessenek, miközben megpróbálnak alkalmazkodni a világban végbemenő változásokhoz, vagy a lebontás fenyegeti őket.

Ahogy a város nő, új üzemek, speciális kerületek jönnek létre, korszerű építészeti módszereket vezetnek be, de ennek lehetnek kárvallottjai is. A házakat felújíthatjuk, vagy akár más környékre is helyezhetjük őket.

A Buildings Have Feelings Too! a tervek szerint nyáron jelenik meg, steames oldala már van.

Battle royale autókkal

Az NMC Studios notmycar című játékában akár száz kocsi is részt vehet egy meccsen, feladatuk pedig az, hogy feltápolják magukat, és kiirtsák a versenytársakat.

A testreszabhatósági opciók között festések, fegyverek, egyéb felszerelések és kozmetikai cuccok is szerepelnek.

A notmycar ötven fősre limitált meccseket tartalmazó korai hozzáférése április 5-én indul a Steamen, ingyenes lesz. A fejlesztők nagyjából hat hónaposra tervezik az early accesst, ezalatt dolgoznak a vezetési élményen és a harcon, illetve több fegyver, képesség és felszerelés érkezik.

Csodaszép lesz a Towers

A Dreamlit Games projektjéről szinte semmit sem tudni, de az biztos, hogy a látványra nem lesz panasz.

A hivatalos oldal alapján egy prototípus van készen, amin egy évet dolgozott hat fejlesztő. Céljuk egy fantasztikus világ felépítése, mely tele van rejtélyekkel és csodákkal, csak arra várva, hogy felfedezzünk, építsünk, harcoljunk, farmerkedjünk benne, méghozzá közösen.

A megjelenésről sajnos egyáltalán nincs információ, szóval marad a trailer megcsodálása.

Megjelent a RICO

Rúgd be az ajtót, lődd le a rosszfiúkat. Nagyjából ennyi lehetne a co-op lövöldözős játék használati utasítása, szóval szerintem tudjátok, mire számíthattok.

Procedurálisan generált, kilenc szakaszból álló „ügyeket” vállalunk el, teljesítésükre 24 óránk van. A roguelike elemek és a bombák hatástalanítása mellett megvan a már említett ajtóberúgás-lövöldözés kombó is. Ha elfogy az életerőnk, akkor vége a mókának, de a szakaszok között feltöltődhetünk. Lesznek napi kihívások és ranglisták, az ügyeket pedig akár egyedül, akár helyi, vagy online co-opban is megoldhatjuk.

A RICO PC-n (a Steamen és a Humble Store-ban), illetve PlayStation 4-en, Xbox One-on, és Nintendo Switch-en érhető el.

Tíz perc a Pathwayből

A felvételen a körökre osztott RPG-be oltott Indiana Jones-kaland egyik kampányát láthatjuk az ötből, melyben nácikat követünk, akik meg akarnak szerezni egy ereklyét.

A taktikai harc és a felfedezés mellett döntéseket kell hoznunk a párbeszédek során, a procedurálisan generált térképeken pedig véletlenszerű eseményekbe futhatunk.

A Pathway a tervek szerint idén jelenik meg, steames oldal itt.

Szappanopera-kaland lesz a Mutazione

A mutánsok nem mindig romos épületekben, vagy laborokban húzzák meg magukat, néha inkább egy régi nyaralótelepet választanak, vacak TV-műsorokat néznek, vagy a helyi kocsmában találkoznak a haverjaikkal. Pont ilyen mutánsok lesznek a Die Gute Fabrik stúdió játékában.

Száz éve egy meteor csapódott be a helyszínen, majdnem mindenkit megölt, a túlélők pedig átalakultak, aztán saját közösséget alapítottak. A beteg nagyapját, Nonnót meglátogató Kai bőrébe bújva fedezzük fel Mutazionét.

Nyugis dolgok várnak ránk: új barátokat szerzünk, sétálunk a faluban, zenekertet ültetünk, hogy saját dalokat készíthessünk, aztán megoszthassuk őket másokkal. Persze lesznek pletykák és árulások is, rejtélyeket oldunk meg, lelki utazásra indulunk, megmentünk mindenkit, és hasonlók.

A Mutazione idén jelenik meg PC-n és PlayStation 4-en, a hivatalos oldalon feliratkozhattok a hírlevélre.

Április végén jön a Tales of the Neon Sea

A Palm Pioneer stúdió cyberpunk kalandjátéka igazán stílusos látványvilággal rendelkezik, volt, aki 2D-s Cyberpunk 2077-ként jellemezte, némi Blade Runner-fűszerezéssel.

Egy cyberpunk városban kell majd megoldanunk különböző fejtörőket, a történet pedig az emberek és robotok közti, egyre növekvő bizalmatlanságról szól. Ja, és lesznek gengsztermacskák is!

A Tales of the Neon Sea április 30-tól érhető el a Steamen.

Minimalista városépítő az Islanders

A GrizzlyGames stúdió úgy gondolta, lehetőséget ad nekünk arra, hogy a stresszes erőforrás-menedzsmentre fecsérelt órák nélkül építsünk szépséges városokat különböző színpompás szigeteken.

Kezdéskor van néhány épületünk, lerakva őket pontokat szerezhetünk az alapján, hogy milyen más házak vannak a közelben. Ha elég pontot szedtünk össze, újabb épületeket kapunk, és ha elég nagyra nőtt a város, átmehetünk a következő szigetre is.

Az Islanders április 4-én jelenik meg a Steamen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap