indiePon - A mainstreamen túl 51. rész

A mai epizódban a Larian Studios történetéről, a Northgard-beli világvégéről, a Skywind új traileréről, Párizs átalakításáról, és sok más érdekességről olvashattok.

indiePon - A mainstreamen túl 51. rész

Videón a Larian Studios története

A Divinity-játékokról ismert belga csapat útja meglehetősen rögös volt a sikerig. A felvétel a kilencvenes évek közepétől veszi számba a legfontosabb eseményeket, mint például a Divine Divinity megjelenését, de a fókuszban természetesen a Divinity: Original Sin-sorozat időszaka áll.

Érdekesség, hogy az első részt eredetileg egy gyors projektnek szánták az Xbox Arcade számára, 15 órányi sztorival, és a húsz eurós ársávban. Még szerencse, hogy nem ez maradt a végleges változat…

Ahogy nemrég mi is írtunk róla, a Larian Studios új kihívásokat keres - biztos vagyok benne, hogy megint valami nagyon jó dolog kerül majd ki a kezük közül.

Világvége a Northgardban

A leginkább egy viking köntösbe bújtatott Settlersként jellemezhető játék új, ingyenes kiegészítőt kapott. A Ragnarok címre hallgató, méretes update rengeteg friss lehetőséget tartalmaz, melyek a norvég világvége-mítoszokra épülnek.

A legfontosabb a Ragnarok-térkép, melyet meghódíthatunk. Itt új típusú tereppel is találkozunk majd, például vulkánokkal, amik rendszeresen kitörnek, és olvadt sziklákat zúdítanak a környékre. Ezeket a sziklákat erőforrásként használhatjuk, de ha túl sokáig otthagyjuk őket, gólemekké válnak, akik ámokfutást rendeznek.

Véletlenszerű események is lesznek, illetve kaptunk egy új frakciót, a sötételf Myrkalfart. Tagjai mindenkit megtámadnak, ellopják a készleteket, szóval elég sok gond van velük.

A frissítés további részleteit megtaláljátok a patch notes-ban.

Csúszik a The Occupation

A nyolcvanas évek Angliájában játszódó alkotás 1987. október 24-én, egy terrortámadással kezdődik, melynek 23 halálos áldozata van, és hatására megalkotják a The Union Act nevű törvényt, mely a brit polgárok civil jogait fenyegeti a biztonságra hivatkozva. Mi egy újságírót alakítunk, aki kutakodni kezd az eseményekkel kapcsolatban.

Ami igazán különleges a játékban, az a valós idejűség. Négy óránk van a nyomozásra, az interjúk készítésére, a tények megismerésére és a döntések meghozatalára, tehát nagyon be kell osztani, mivel mennyit foglalkozunk, mert az óra bizony megállíthatatlanul ketyeg.

A The Occupation október 9-én jelent volna meg, de a fejlesztő White Paper Games 2019. február 5-re tolta el a dátumot, a szokásos indokkal: több időre van szükségük ahhoz, hogy a játék olyan jó legyen, amilyennek szeretnék. Oké, akkor várunk…

A trópusokra megy az Overcooked! 2

A Surf ’n’ Turf kiegészítő egzotikus helyszíneken teszi lehetővé a főzőcskézést, például a tengerparton, vagy egy tutajon. Nem hiányoznak az új séfek (köztük egy antropomorf papagáj) és receptek (mint a kebab és a smoothie) sem, a kampány pedig 12 szinttel bővült.

A DLC mellé érkezett az ingyenes New Game+ frissítés, mely lehetővé teszi a pályák előnézetét a térképen, a séfek lecserélését a szünet menüben, és behozta az Expert nehézségi fokozatot.

A Surf ’n’ Turf kiegészítőt öt euróért szerezhetitek be a Steamről, vagy a Humble Store-ból.

Novemberben indul a Descent: Underground bétája

A játék kickstarteres kampánya 2015 áprilisában futott, és sikeresen zárult. Még abban az évben megkezdte a korai hozzáféréses szakaszt, aztán 2017 szeptemberével az egész projektet levették a Steamről. A fejlesztők az egyjátékos mód, a tech-fák és más lehetőségek megalkotására akartak koncentrálni, de sokáig nagyon csendben voltak.

Most viszont megjelent egy trailer, és egy információ: a Descent bétája novemberben kezdődik, a megjelenést 2019 elejére tervezik. A bétához minden előrendelő jogosultságot és bónuszokat kap, illetve azok is, akik annak idején megvásárolták a korai hozzáféréses verziót.

A már csak simán Descent néven futó projekt még nem került vissza a Steamre, az előrendelést a hivatalos oldalról tudjátok elindítani.

Később lesz elérhető a Kursk

A tengeralattjárós kalandjátékot valós események ihlették: 2000-ben elsüllyedt az orosz Kurszk atom-tengeralattjáró a Barents-tengeren, 118 tengerész sírjává válva. A fejlesztő Jujubee egyfajta dokumentumprojektnek is szánja az alkotást, melyben egy kémet alakítunk, feladatunk pedig az, hogy információkat gyűjtsünk a Shkval torpedókról, közben pedig belekeveredünk az eseményekbe. Azt persze érdekes lesz megnézni, hogy fedi le mindez a dokumentum-kategóriát…

A Kursk még októberben megjelent volna, de a játékot kiadó Jujubee bejelentette, hogy kicsit változtattak a terven, és az új időpontot november 7-ére jelölték ki, hogy illeszkedjenek az azonos című filmhez, melyben például Colin Firth és Max von Sydow is szerepel. A steames oldal mindenesetre már él.

Új trailert kapott a Skywind

A Morrowindet a Skyrim motorjával újraalkotó projekt eddig is lenyűgöző volt, de a The Fall of House Dagoth címen futó friss videó már teljesen profi módon mutatja be a Vörös Hegy körül lévő területet, ahol a gonosz Dagoth Ur tervezgeti visszatérését.

A hamu és láva mellett vethetünk egy pillantást az átdolgozott Balmorára is, de nem hiányoznak a Morrowind látképét meghatározó, hatalmas gombák és mocsarak sem. Feltűnik még egy dwemer rom, és pár másodpercnyi harc, ami egész jól néz ki.

Mikor jelenik már meg?

Itt az éles verziós Howard Phillips Lovecar

A felülnézetes, autós lövöldében procedurálisan generált, óriási szörnyeket kell legyőznünk. A csaták gyorsak, mozgalmasak, a játék látványvilága meglehetősen groteszk, és rengeteg kultista vár arra, hogy fasírtot csináljunk belőlük.

Az éles verzió achievementeket, új hangokat és ellenfelet, ranglistákat, illetve egy bajnokságot is tartalmaz. Az itch.io-ról ingyenesen letölthető egy régi build, a Steamen pedig másfél eurót kérnek a véglegesért.

Frissítést kapott a Diluvion

A Resubmerged update új mellékküldetéseket, látványelemeket és zenét adott a Verne-könyvekre emlékeztető játékhoz, melyet mi is teszteltünk. Az ingyenes csomag része még a roncskutatás továbbfejlesztése, a legénység-menedzsment, a hajó testreszabhatóságának kibővített lehetőségei, az új grafikai beállítások, és a teljes kezelőfelület átalakítása.

A Diluvion: Resubmerged csak öt euróba kerül a Steamen október 8-ig.

Alakítsd át Párizst!

A The Architect: Paris című játékban épületeket alkothatunk meg egyesével, hogy aztán egész kerületekké fűzzük össze őket, létrehozva a tökéletes Párizst.

A dolgunk nem lesz egyszerű: szembe kell néznünk a klímaváltozással, az energiakrízisekkel, a társadalmi feszültségekkel és a túlnépesedéssel, miközben a modern városból egy futurisztikus település felé haladunk.

A The Architect: Paris megjelenési dátuma sajnos még nem ismert, de érdemes figyelni a hivatalos oldalt.

Zenés sokoban a Resynth

A sokoban-rejtvényekben dobozokat kell ide-oda tologatnunk, míg a megfelelő helyre nem kerülnek. A Resynth pont ilyen, de csavar rajta egyet a zene, ami itt nagyon fontos.

A dobozok ugyanis minden alkalommal hangot adnak ki, mikor valamivel találkoznak. A mozgatásukkal az adott pálya ismétlődő muzsikája egyre összetettebbé válik, míg végül elérjük a harmóniát.

Elméletben legalábbis, mert gyakorlatban azért nem olyan egyszerű a dolog. Szerencsére a Z gomb nyomva tartásával törölhetjük a rontott lépéseket.

A Resynthet a Steamen keressétek, csak öt euróba kerül.

Mit szóltok egy krikettmeccshez?

Az ausztrál Big Ant Studios játékának, a Big Bash Boomnak érdekessége, hogy a karakterek óriási fejjel rendelkeznek. Az egész koncepció kicsit olyan, mint a Mario Kart, csak krikettel. A pályán különböző power-upok vehetők fel, tehát nem kell kőkemény sportszimulációra számítani.

A megjelenést november 29-re tervezik PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re.

Kipróbálható a ZeroRanger

A System Erasure viszonylag rövid kis lövöldéje ragyogó színekkel és egyszerű irányítással vár minket, miközben tele van más lövöldékre utaló mozzanatokkal.

Az első három pálya mindegyike után két fegyver közül választhatunk, és a döntés nagy hatással lesz a továbbiakra: az ellenfelek gyakran minden irányból érkeznek, és egy hátrafelé, vagy oldalra is ható mordály életmentő lehet.

A móka ingyenesen kipróbálható az itch.io-ról letölthető demóval, a teljes verzió a Steamen vár rátok.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap