India cenzúrázná a netet

Mivel a vállalatok képtelenek voltak megoldást találni a sértő tartalmak kiszűrésére, a kormány a saját kezébe veszi az ügyet.

India cenzúrázná a netet

India le fogja tiltani a sértőnek ítélt tartalmakat az interneten, jelentették be, miután a Facebook, a Google és más nagyobb cégek képviselői közölték a kormánnyal, hogy ők nem tudják szűrni az információkat, mielőtt azok felkerülnének a világhálóra. Kapil Sibal távközlési miniszter elmondta, hogy mivel a vállalatok képtelenek voltak megoldást találni a problémára, a kormány a saját kezébe veszi az ügyet. Ehhez persze hozzáférést követelnek majd a fenti cégek adataihoz.

Sibal elmondta, hogy a kormány támogatja a szólásszabadságot és a cenzúra ellen van, de olyan anyagok jelennek meg az interneten, amelyek egyszerűen elfogadhatatlanok. Három hónappal ezelőtt állítólag politikusok és vallási szereplők meztelen képei kerültek fel a netre. „Ezek sértik az indiaiak, és különösen a hívők érzéseit.” Sibal megmutatta a képeket az említett cégeknek, azoknak azonban szerinte nem áll szándékukban együttműködni annak érdekében, hogy ilyen többet ne történhessen.

A vállalatok szerint lehetetlen az ilyen információk kiszűrése, és úgy gondolják, hogy ők maguk semmiképp sem vonhatók felelősségre azért, hogy milyen tartalmak jelennek meg az interneten. Sibal ráadásul a még feltöltetlen információk emberi (!) átvizsgálását akarja megvalósítani, ami kétségkívül megoldhatatlan feladat.

Abhisek Manu Singhvi kormányszóvivő elmondta, hogy a kormány csak az illegális, rágalmazó és pornografikus tartalmakkal szemben szándékozik fellépni. A nyilatkozatokat és a tervezett korlátozások bevezetését ország- és világszerte felháborodás fogadta. A jogi szakértők szerint egyébként a tervezett tartalomszűrés India saját információs technológiára vonatkozó törvényeit is sérti.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward