Így néz ki az EVGA világrekorder GeForce RTX 3090-ese teljes valójában

Az EVGA GeForce RTX 3090 K|NGP|N Edition-ről eddig is lehetett tudni, hogy nem egy kispályás videokártya lesz, a hivatalos fotó ezt alá is támasztja.

Így néz ki az EVGA világrekorder GeForce RTX 3090-ese teljes valójában

Az EVGA nemrégiben már mutatott egy képet a GeForce RTX 3090-es sorozat legkomolyabb tuningpotenciállal kecsegtető modelljéről, ami elsősorban extrém tuningra született. Hogy ez mennyire így van, semmi sem szemlélteti jobban, mint az a tény, hogy az EVGA GeForce RTX 3090 K|NGP|N Edition már át is esett az első olyan megmérettetésen, ahol némi folyékony nitrogén és egy párologtató henger társaságában kellett megmutatnia, tökéletesen készen áll a világrekordok megdöntésére – az eseményen a 3DMark Port Royal tesztjének eddigi legjobb eredményét sikerült elérnie.

Akkoriban az új videokártyával kapcsolatban elég kevés információ állt rendelkezésre, még rendes, „teljes alakos” fotót sem közölt róla a gyártó, és furcsa módon az extrém tuning alkalmával készített fotókat sem publikálták, pedig ezeket érdekes lett volna látni. Azóta persze változott a helyzet, érkezett egyetlen kép a termékkel kapcsolatban, ami megerősíti a korábbi feltételezéseket: a hibrid hűtéssel ellátott videokártya tényleg három darab 120 milliméteres ventilátorral ellátott hőleadó radiátort kapott.

Galéria megnyitása

A termék a VRM áramkört a jelek szerint ventilátoros hűtéssel és réz hűtőbordákkal tartja elfogadható hőmérsékleten, szélére pedig egy érdekes kiegészítő, egy kihajtható kijelző került. Ezen alighanem a legfontosabb üzemi paraméterek tekinthetőek meg, mint például a GPU hőmérséklete, az aktuális magfeszültség, illetve számos egyéb olyan paraméter is, ami extrém tuning alkalmával kiemelten fontos lehet. A kijelzőről a gyártó hivatalosan még nem beszélt, valamint a gyártói weboldalra sem került fel az új videokártya, éppen ezért a napokban publikált GeForce RTX 3090-es összesítő hírünkben sem szerepel.

Annyi még kiderült, hogy az EVGA a későbbiekben egy második hibrid hűtéses modellt is bemutathat, ám az már „csak” 240 milliméteres hőleadó radiátort használ majd, valamint egyéb tulajdonságok terén is szerényebb lesz, mint K|NGP|N Edition sorozatú társa. Árakról és a megjelenés pontos időpontjáról egyelőre nem esett szó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap