Így néz ki a GeForce GTX 1080 referencia hűtés nélkül

Megérkeztek az első fotók, amelyeken a lényeg már látszik, de képminőségük azért még nem az igazi.

Így néz ki a GeForce GTX 1080 referencia hűtés nélkül

Feltűnt néhány fotó, amelyekről kiderül, hogy néz ki egy GeForce GTX 1080 Founders Edition sorozatú videokártya nyomtatott áramköri lapja. Sajnos a fotók nem túl élesek, illetve képminőségük sem az igazi, de a lényeg azért látszik rajtuk.

Az Nvidia a Founders Edition jelölésű GeForce 10-es sorozatú videokártyákat némi prémium ellenében értékesíti, méghozzá referencia órajelekkel, hőkamrás hűtéssel és hatékony tápellátással. Ez a felár a GTX 1080 esetében 100 dollár, míg a GTX 1070 esetében már csak 70 dollár. A lenti fotókon látható GeForce GTX 1080 nyomtatott áramköri lap kevésbé zsúfolt, mint a GeForce GTX 980-é volt.

A NYÁK a 16 nm-es csíkszélességgel készülő GP104-es GPU mellett tartalmaz még egy hatfázisúnak tűnő VRM áramkört, ami egyetlen nyolctűs PCIe tápkábelen keresztül szerzi be a működéséhez szükséges áramot. A GP104-es GPU kisebb lapkamérettel bír, mint GM204-es elődje; körülötte pedig nyolc darab 8 Gb-es GDDR5X memóriachip helyezkedik el, amelyek némileg kisebbek, mint GDDR5-ös társaik.

Az utolsó fotón a hőkamrás referencia hűtő is jelen van, plusz a két darabból álló hátlapi hűtőlemez is megcsodálható.

A GeForce GTX 1080 várhatóan május 27-én válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban. A Founders Edition modellek 699 dollárba, a normál példányok pedig 599 dollárba kerülnek majd. Ezzel szemben a GeForce GTX 1070-re június 10-ig kell várni, ugyanis csak ekkor válnak elérhetővé a 449 dolláros Founders Edition, illetve a 379 dolláros normál modellek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward