Így működik az LG X Cam kamerarendszere

A középkategóriás X Cam kamerái úgy viszonyulnak egymáshoz, mint a G5-ös csúcsmodell képalkotói.

Így működik az LG X Cam kamerarendszere

Az LG a Mobile World Congress keretében állította reflektorfénybe az LG X szériát, ami két különleges taggal indult útnak. Az X Cam a kameráit figyelembe véve nyújt különlegeset, az X Screen esetében pedig a kijelző körül kell keresni az extrát.

Az X Screen modellnél nem kellett különösebben elmélyülni a készülék specifikációjában ahhoz, hogy felfedezzük, miben is rejlik az a jellegzetessége, ami miatt az X Screen név ragadt rá. Ez a modell az LG V10 mintájára kettő kijelzővel lett ellátva, amiből a kisebbik folyamatosan aktív lehet, és ezen azonnal látja a felhasználó a friss eseményeket – vagy azt, amit éppen oda szeretne kirakni (kép vagy szöveg), mivel erre is van lehetőség. No, de mi a helyzet az X Cammel? Az X Cam esetében is rögtön konstatálhattuk a nem mindennapi kamerarendszert, ám az mostanáig nem volt tisztázott, hogy ezek a képalkotók miként viszonyulnak egymáshoz a hátlapon.

Az elmúlt években már viszonylag sokszor láttunk olyat, hogy egy mobilon kettő (vagy több) kamera került egymás mellé. Legtöbbször a mélységélességgel lehetett játszani a duplakamerás mobiloknál, de van olyan konfiguráció, ahol ez térbeli tárgyak feltérképezésére szolgált, vagy éppen legutóbb a Huawei P9 és P9 Plus párosnál egyebek mellett a jobb részletgazdagság elérésére. Az LG az X Cam esetében azt a felállást választotta, amit februárban a G5-nél ismerhetett meg először részletesen a nagyközönség. A dél-koreai alakulat a hagyományos főkamera mellé egy olyan széles látószögű megoldást pakolt, ami csaknem az akciókamerákhoz hasonló teret képes megörökíteni egyetlen gombnyomásra. Természetesen a középkategóriás X Cam egy fokkal szerényebb kivitelben fog hasonló lehetőséget nyújtani, mint a G5 teszi azt.

Az LG a zászlóshajót egy 16 és egy 8 megapixeles kamerával a hátlapján küldte bevetésre, az X Cam esetében viszont már csak egy 13 és egy 5 MPixeles egység duettjét figyelhetjük meg munka közben. Akárcsak a G5-nél, a közepes mobilnál is a nagyobb felbontású egység fogja betölteni a „fő-főkamera” szerepét, ez 78 fokos látószöggel dolgozik, a társa pedig már 120 fokos fényképek vagy videók megörökítését teszi lehetővé – a G5 ilyen téren is némi előnyt élvez, az ugyanis már 135 fokos. Az LG ide is átemelte a csúcsmodell azon szoftveres opcióit, melyek a különleges kamerához kötődnek, szóval megvan például a Pop-out Picture mód, ami a két kamera által készített képet illeszti egymásra, és így ér el különleges hatást. Az X Cam nem rendelkezik optikai képstabilizátorral, ám leginkább azt bánhatják az érdeklődők, hogy az LG csak egy hagyományos, kontrasztalapú AF rendszert használ. Nincs a főkamerák mellett infralézeres egység, és nem is PDAF (fáziseltérésen alapuló) rendszerű a modulokról beszélhetünk. Pedig manapság már egy középkategóriás újdonságba is sokszor bele szokott férni ezek valamelyike, az X Cam meg pont a fotózásra lett kihegyezve. A LED-es segédfény szerencsére azért még belefért a költségvetésbe, ez szabályozható színhőmérséklettel fogja segíteni a képalkotást rosszabb fényviszonyok mellett.

Az LG X Cam árát pontosan továbbra sem tudjuk, csak annyi biztos, hogy az LG az X modelleket megfizethető áron igyekszik majd értékesíteni. A megjelenés dátumát sem hozta nyilvánosságra a vállalat, de jó, ha tudjuk, hogy a K580 azonosítót kapta az eszköz, hiszen előfordulhat majd, hogy a forgalmazók így hivatkoznak rá.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward