Shop menü

ÍGÉRETES ÚJÍTÁSSAL ÁLLT ELŐ A DISCORD, HOGY MÉG HATÉKONYABBÁ TEGYE A KOMMUNIKÁCIÓT

Jön a Forum Channels, ahol fókuszáltan lehet majd beszélgetni különböző témákban, így követhetőbbé, rendezettebbé válnak a társalgások adott esetben.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Ígéretes újítással állt elő a Discord, hogy még hatékonyabbá tegye a kommunikációt

A Discord egy olyan platform, ahol a felhasználók szabadon beszélgethetnek mindenféle témakörben a különböző szobákon belül. Tehát már eleve egy egészen jól rendezett felületnek tekinthető, de sok esetben lehetne még hatékonyabb az eszmecsere, és erre próbál most megoldást nyújtani a Forum Channels.

Ahogy az újítás neve is sugallja, ez egy olyan különálló csatorna lesz, ami fórumszerű működést fog megvalósítani. A csatornán belül pöröghetnek majd a témák, senki nem fog lemaradni arról, ami igazán érdekli. Egyrészt könnyebb áttekinthetőséget nyújt a Forum Channels, másrészt itt tényleg koncentráltabban mehet majd az eszmecsere, ami azt jelenti, hogy ideális esetben nem kell majd az embereknek „off-tengeren” átrágnia magát, ha szeretné az értékes hozzászólásokat látni. Itt mindig a témánál maradhatnak a beszélgetések.

Galéria megnyitása

A Forum Channels különösen jól jöhet majd olyan szerverek esetében, amelyek már több ezres felhasználói körrel rendelkeznek a Discordon, és egy-egy szobában is százas nagyságrendben pörögnek az üzenetek óránként. Az egyszerű alszobákkal ellentétben itt a témák részletes címmel, képpel, leírással társulhatnak. Mint például egy hírfolyam esetében, ahol a különböző hírekhez, cikkekhez hozzá lehet szólni.

Galéria megnyitása

A frissen bevezetésre kerülő Forum Channels alatt folyamatosan születhetnek majd a témák, ezek nem foglalnak majd plusz helyet az oldalsávon, nem teszik a szervert átláthatatlanná. Egy adott témával foglakozó csatornán belül válnak csak láthatóvá a témák egy görgethető listanévezben. Kicsit ahhoz hasonlít majd ez, mint a hangos szobákon belül a témák.

Galéria megnyitása

Ahogy a Discord Hangnál, a Forum Channels esetében is az üzemeltetők és a megfelelő jogosultságokkal rendelkezők hozhatnak majd létre a csatornán belül bejegyzéseket, és azokhoz lehet majd csatlakozni, és ott folyhat a társalgás az adott témára fókuszálva. Végtelen mennyiségben lehet majd létrehozni témákat, és ezek hosszú idő után sem tűnnek el maguktól, törölni persze mindent lehet majd, amire valószínűleg szükség is lesz bizonyos helyzetekben.

Galéria megnyitása

A témákra lehet majd nyomni hangulatjeleket és rögtön a csatorna listanézetében látható lesz, hogy mennyi hozzászólás van az adott témában, és az is megjelenik, ha éppen valaki gépel. A témákat lehetőség lesz követni, ilyenkor értesítéseket is kaphat a felhasználó az új hozzászólásokról. A szerkesztők bejegyzés típusokat is meghatározhatnak majd a bejegyzések számára, így gyorsabban áttekinthetik a tagok, hogy mik azok, amik számukra érdekesebbek lehetnek. Szűrni is lehet majd a témakörökre.

Galéria megnyitása

A moderálás lényegében ugyanúgy fog menni a Forum Channels égisze alatt, mint bárhol máshol a Discordon. A vállalat megoldotta, hogy a legtöbb bot és alkalmazás gond nélkül üzemeljen a témák alatt is, továbbá az egyedi botok kompatibilitása is biztosított lesz. Jelen állás szerint ez egy nagyon jó eszköz a szerverek üzemeltetőinek, és bízunk abban, hogy minél előbb megtalálják majd a helyes módját annak, hogy ezt kihasználják. Az iPon is rendelkezik már Discord csatornával, csatlakozz, és élvezd ki ennek az előnyeit. 

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére