Idén boltokba kerül a feltekerhető LG TV

Tavaly már láthattuk a TV-t, mostanra pedig a koncepcióból megvásárolható termék lett.

Idén boltokba kerül a feltekerhető LG TV

Az LG a tavalyi CES keretében mutatta be azt a televízióját, ami egy feltekerhető OLED kijelzővel lett felvértezve, és bár már akkor is lehetett olyan információkat hallani, hogy a készülék kereskedelmi forgalomba kerülhet, ez mostanáig nem történt meg. 2019-ben viszont már valóban befuthat a világ első feltekerhető televíziója, és már nagyjából azt is lehet tudni, hogy milyen képességekkel szolgál majd.

Galéria megnyitása

Az LG Display büszkesége a Signatures szérián belül fog megjelenni, és OLED TV R néven fut majd, amiben az R a „rollable”, vagyis feltekerhető szót rövidíti. Használat közben a készülék teljesen úgy néz majd ki, mint egy egyszerű OLED televízió, még az extra vékony dizájn sem különösebben szembetűnő, hiszen az OLED TV-k egyébként is nagyon karcsúk szoktak lenni. Viszont minden bizonnyal leesik majd a nézők álla, amikor egyetlen gombnyomást követően az egész panel szép lassan belesüllyed az alatta található „dobozba”, ami kiváló megmunkálású, szálcsiszolt alumíniumötvözetből készült.

Galéria megnyitása

Az LG OLED TV R első kivitele 65 hüvelykes képátlóval jön, és az információink szerint 4K felbontással fog szolgálni. A legfrissebb webOS rendszer fut majd rajta a Google Assistant mellett az Amazon Alexa támogatással is megtoldva. És a szükséges teljesítményről pedig a második generációs α9 rendszerchip fog gondoskodni. A megfelelő hangzás is biztosított, ugyanis a házba egy 100 wattos hangrendszer van integrálva, melyre a Dolby Atmos támogatás teszi fel a koronát. A helyszíni beszámolók szerint zenénél nem alakít nagyot, de amint film mellett kell bizonyítania, tudja azt, amit a hasonló, modern hangprojektorok nyújtanak. És ha már a zenét említjük, érdekesség, hogy a zenelejátszásnál nem fog kiemelkedni az egész panel, hanem csak a kijelző egy kicsi része, ami a virtuális kezelőfelületnek elegendő, de be lehet majd így állítani például órát vagy más funkciót is. A teljes nyitás és zárás egyébként nagyjából 10 másodpercet vesz igénybe, szóval egészen gyorsan mozog, és a LG elmondása alapján kb. 50 ezer feltekerést bír elviselni, amit normál használat mellett valószínűleg sok év alatt sem ér majd el, szóval remélhetőleg bírni fogja a hosszú kiképzést.

Galéria megnyitása

Egy ilyen elképesztő megoldásnál valószínűleg rengeteg olvasónkban felmerül a kérdés, hogy mennyibe kerül majd ez, de a választ nem tudhattuk meg, az ajánlott fogyasztói árról ugyanis nem beszélt az LG. Alighanem több millió forintba kerül majd, és vélhetően nem is lesz belőle belátható időn belül tömegtermék.

Zárásul azt is megemlítjük még itt, hogy a Samsunghoz hasonlóan az LG is támogatni fogja az Apple AirPlay 2 technológiáját. Továbbá összetársíthatóak lesznek az érintett televíziók a HomeKit eszközökkel is, így még konzisztensebb felhasználói élmény érhető el a lakásokban. Azt viszont fontos megemlíteni, hogy ebben az esetben arról már nincs szó, hogy az iTunes is kapna saját applikációt az LG televíziókon, az csak a Samsung esetében biztosított. Plusz ebben az esetben csak arról esett szó, hogy a jövőben érkező TV-knél lesz AirPlay 2 és HomeKit támogatás, visszamenőleg egyelőre nem érdemes ebben reménykedni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap