IBM-Toshiba összefogás a 32 nanométerért

Bejelentette a Toshiba, hogy segédkezni fog az IBM-nek a 32 nm-es processzorok kifejlesztésében, csatlakozva így az AMD-hez, a Samsunghoz és más cégekhez az IBM Semiconductor Alliance (IBM Félvezető Szövetség) égisze alatt.

IBM-Toshiba összefogás a 32 nanométerért

Bejelentette a Toshiba, hogy segédkezni fog az IBM-nek a 32 nm-es processzorok kifejlesztésében, csatlakozva így az AMD-hez, a Samsunghoz és más cégekhez az IBM Semiconductor Alliance (IBM Félvezető Szövetség) égisze alatt. A minél kisebb gyártási folyamattal előállítható CPU-któl természetesen jobb és gyorsabb teljesítményt várnak, amiből aztán a résztvevő cégek valamennyien profitálhatnak (ahogy például a PS3 és majd a jövőbeli AMD Phenom magok is).

Ez az új szövetség ráadásul tovább erősíti a két cég között eddig is fennálló, immár több éves múltra visszatekintő szívélyes viszonyt, amit annak idején a 32nm-es technológia alapkutatásainak közös beindításával alapoztak meg. Egyik cég sem tette közhírré a rövidtávú céljait, de az valószínűsíthető, hogy a kész végtermékek 2009-re várhatóak, ami teljes mértékben egybecseng az Intel saját előrejelzéseivel is a leendő 32nm-es hardvereinek várható megjelenési dátumát illetően.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward