Hydro G sorozatú moduláris tápegységek az FSP-től

A neves gyártó rendkívül igényes tápegységek piacra dobására készül, amelyek kedvező tulajdonságaik ellenére vonzó árcédulákat kapnak.

Hydro G sorozatú moduláris tápegységek az FSP-től

A tápegységek piacának jeles képviselője, az FSP, ami már nagyon sokat tett le az asztalra az elmúlt évek során, rövidesen új, különleges tápegységeket dob piacra. A Hydro G sorozat tagjai több szempontból is érdekesnek ígérkeznek. Az újdonságok továbbfejlesztett hűtéssel, magas hatásfokkal, moduláris felépítéssel, halk működéssel és kedvező árcédulával próbálnak szerencsét a nem is oly távoli jövőben – sőt, az oldallapjukon elhelyezett logó még cserélhető is lesz.

A Hydro G sorozatban található tápegységek belsejét rendkívül igényesen, körültekintően tervezték meg, így végeredményként nagyon hatékonyan, és nagyon halkan működő termékek születtek. A tápegység alaplapja és a hozzá csatlakozó kiegészítő lapka melegedő komponensei a termék házához is csatlakoznak, így a fémház nagy kiegészítő hűtőbordaként funkcionál. A szerverszintű felépítéssel rendelkező tápegységek esetén a +5Vsb áramkör komponensei egy különálló, vertikálisan elhelyezett nyomtatott áramköri lapkára kerültek, ami segít a szellőzés hatásfokának további optimalizálásában.

A különböző komponenseket egyébként is úgy helyezték el, hogy azok minél kevésbé akadályozzák a levegő áramlását, így a szellőzés példásan jó lett. A friss levegőt egy 135 milliméteres átmérőjű, FDB (Fluid-Dynamic Bearing) csapágyazással ellátott ventilátor szolgáltatja, amely csak akkor lép működésbe, ha a tápegység terhelése meghaladja a 30%-ot – igaz, a diagram adatai alapján már 25%-os terhelésnél elindulhat a ventilátor. Az viszont biztos, hogy 20%-os terhelési szint alatt leáll a légkeverő, így a tápegység passzívan, tökéletesen hangtalanul dolgozhat.

A Hydro G sorozat tagjai 80 Plus Gold minősítéssel érkeznek, azaz hatásfokuk 20% és 100% közötti terhelés esetén 88% és 92% között helyezkedik el. A termékek kábelezés tekintetében teljesen modulárisak, azaz minden tápkábelük lecsatolható – ez jelentősen könnyíti a szűkebb, kompaktabb házak kábelmenedzsmentjét. Annak érdekében, hogy a végeredmény még igényesebb lehessen, a kábeleket is alaposan átdolgozták – állítja a gyártó. Mindhárom tápegység egyetlen +12 voltos tápággal gazdálkodik, és mindhárman dupla AC oldali EMI szűrőt kaptak.

A 150 milliméter hosszú, 170 milliméter széles és 86 milliméter magas tápegységek modelltől függetlenül egységesen 1,8 kilogrammot nyomnak a mérlegen. Fedélzetükön természetesen védelmi elektronika is helyet kapott, ami a túlárammal, a túlterheléssel, a túlmelegedéssel, a túl magas feszültséggel, a túl alacsony feszültséggel és a rövidzárral szemben egyaránt védi a rendszert.

A 650 wattos, 750 wattos és 850 wattos modelleket tömörítő sorozat tagjainak pontos tulajdonságait az alábbi táblázatok tartalmazzák. Íme:

Terhelhetőség

Tápcsatlakozók száma

Az FSP Hydro G sorozatú tápegységei extraként cserélhető logó-matricával érkeznek, ami háromféle dizájnnal, háromféle színben érkezik, ahogy az a lenti fotón is látható. Az FPS tervei szerint a Hydro G tápegységek várhatóan az idei év harmadik negyedévében mutatkozhatnak be kereskedelmi forgalomban.

A 650 wattos példány 89 angol fontba, 750 wattos társa 99 angol fontba, a 850 wattos "csúcsmodell" pedig 109 angol fontba kerül majd, azaz tulajdonságaikhoz képest tényleg vonzó árcédulákat kapnak. Az egyelőre nem derült ki, hogy a hazai ajánlott végfelhasználói árak pontosan hogyan alakulnak.

További információk:

FSP Hydro G 650W

FSP Hydro G 750W

FSP Hydro G 850W

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward