Shop menü

HUAWEI POCKET S – KAGYLÓS MOBIL ELÉRHETŐBB ÁRON

A Motorola korábban már elhasalt ilyen konfigurációval, most a Huawei próbál nagy lökést adni a hajtogatható mobilok szegmensének.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Huawei Pocket S – Kagylós mobil elérhetőbb áron

A Huawei tavaly rukkolt elő a P50 Pocket okostelefonnal, most pedig a vállalat előhúzott a kalapból egy hasonló eszközt, csak éppenséggel sokkal szolidabb költségvetés mellett. Ez a szerkezet már nem a P széria tagja, felsőközépkategóriás specifikációval igyekszik nagyobb közönséget kiszolgálni.

Az egyszerűen csak Pocket S névre keresztelt újdonság hasonlóan stílusos és divatos lett, mint a P50 Pocket volt, csak a tervezők faragtak a specifikáción, hogy elérhetőbb áron tudják értékesíteni. Nagyobb volument érjenek el vele, mint eddig bármelyik hajtogatható eszközükkel. A szerkezet képernyője kívül és belül is ugyanaz, mint a P50 Pocket esetében volt, a kamera is részben megmaradt korábbról, de a tempón kicsit lentebb csavart a vállalat.

Galéria megnyitása

Ez azt jelenti, hogy a belső panel 6,9 hüvelykes, AMOLED technológiás és natív 10 bites színmélység jellemzi. 120 Hz-es üzemre képes a flexibilis felület, és 2790 x 1188 pixeles a felbontása, szóval Full HD+-t meghaladó minőségről beszélhetünk, hogy ezáltal is jobb látványról. A külső képernyő pedig egy kör alakú, 1,04 colos megoldás 340 x 340 képpontos felbontással. Ez egy sor olyan funkcióval lesz felvértezve, amik segítenek a jobb tájékoztatásban az eszköz nyitogatása nélkül is.

Galéria megnyitása

A HarmonyOS 3.0 operációs rendszerrel jelent meg a Pocket S, de egyelőre csak Kínában. Nagy valószínűség szerint, ha máshol is elérhető lesz, akkor újra az Emotion UI grafikus felhasználói felület kerül majd elő.

Részben a kamerarendszer is maradt a P50 Próból, kezdve a 10,7 megapixeles egységgel, ami a belső képernyőbe lett vágva egy kicsi lyukba. A HDR támogatásról is gondoskodó képalkotó 4K Ultra HD videózásra alkalmas, ami azt jelenti, hogy a videohívások mellett még vlogolásra is bátran be lehet fogni.

Galéria megnyitása

A külső kameramodul is javarészt maradt háborítatlan, csak éppenséggel eggyel kevesebb tagja van. A Huawei innen eltávolította a 32 megapixeles segédkamerát, és maradt a 40 MPixeles főkamera és a 13 megapixeles, ultraszéles látószögű megoldás. Az elsődleges képalkotó egy egyedi érzékelőre épül, ami a PDAF támogatásról is gondoskodik, és van mellett lézeres AF segéd is. Amennyiben videózásra kerül a sor, ezen a ponton is 4K opció jelenti a csúcsot.

Galéria megnyitása

A Snapdragon 888 rendszerchipet használta a P50 Pocket, ezzel szemben a Pocket S-nél be kell érni a Snapdragon 778G-vel. Azonban szó nincs arról, hogy tartani kéne itt a lassú tempótól, ez a lapka is nagyon jól ki tudja szolgálni az igényeket átlagos okostelefonban. A RAM kapacitása minden esetben 8 GB-os, szóval ezen a ponton bőven el van látva a masina, a tárhely pedig 128, 256 és még 512 GB is lehet igény esetén, persze ebben az esetben az ár már fentebb kúszik.

Ahogy a Huawei összes mobilja a Pocket S is el van tiltva az 5G-től, szóval 4G LTE mobil hálózati modemet használ VoLTE-vel. Van még a kapcsolati opcióinak lajstromán NFC chip, Bluetooth 5.2 modul, valamint Wi-Fi 6 támogatás is. A helymeghatározásról fejlett A-GPS vevő gondoskodik egyebek mellett NavIC, GLONASS, Galileo támogatásokkal.

Galéria megnyitása

A látványos mintázattal ellátott burkolat helyét egyszerű kivitel vette át, de a Pocket S színválasztéka nagyon széles lett, hiszen feketében, ezüstben, kékben, zöldben, aranysárgában és rózsaszínben is hozzá lehet majd jutni. Az ujjlenyomat-olvasó a kereten kapott helyet. A hangrendszer kicsit egyszerűbb lett itt, mint a P50 Pocketnél volt, és csak USB-C csatlakozóval lett ellátva a szerkezet.

Galéria megnyitása

A 190 gramm tömegű hajtogatható okostelefon nyitott állapotában 7,2 milliméter vastag, ha pedig össze van hajtva, 15,2 milliméterre emelkedik ki a síkból. Egy 4000 milliamperórás kapacitású akkumulátort tudtak a szakemberek belezsúfolni, ezen a ponton sem történt változás ahhoz képest, mint amit korábban látunk. Szerencsére a 40 wattos gyorstöltés támogatást is megtartotta a Huawei, szóval összességében olyan sokról nem kell lemondani a P50 Pockethez képest a Pocket S-nél.

A Huawei Pocker S ajánlott fogyasztói ára 6000 jüanról (340 ezer forint) indul. Akinek nem elég a 128 GB tárhely, választhatja majd 256 GB-tal a 6500 jüanos (368 ezer forint) modellt, vagy 7500 jüanért (424 ezer forint) cserébe az 512 GB-os kivitelt.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére