HTC U20 5G – Már a HTC is felpattant az 5G vonatra, de ennek ára van

Az U20 egy nagyon összeszedett okostelefon lett a középkategória felső peremén, de az árazása sajnos nagyon félrement.

HTC U20 5G – Már a HTC is felpattant az 5G vonatra, de ennek ára van

A HTC eddig nem készített olyan okostelefont, aminél biztosított lett volna az 5G támogatás, de ez most megváltozott. A tajvaniak is előrukkoltak egy ilyen okostelefonnal, és az U20 5G nagyon jól sikerült, függetlenül attól, hogy nem a felsőkategóriát vette célba. A készülékben minden meglenne ahhoz, hogy sikeres legyen, de egy dolog teljesen elronthatja az esélyeit.

Az eszköz egy hatalmas, 6,8 hüvelykes megjelenítőt foglal keretbe, ami IPS technológiás, ennek köszönhetően garantáltan elég lesz a fényereje a napsütéses használat közben is. A felhasznált panel 20:9-es képaránnyal rendelkezik és 2400 x 1080 képpontos a felbontása.

Galéria megnyitása

Az operációs rendszerrel kapcsolatban a HTC érdekes módon csak annyit közölt, hogy az Android 10 található itt bevetésen. Ez alapján könnyen lehet, hogy a tajvani alakulat elhagyta az eddig alkalmazott Sense UI grafikus felhasználói felületet.

A HTC szakemberei az U20 esetében egy lyukba bújtatták az előlapi kamerát. Ez az egység egy 32 megapixeles szenzorra épül, és egy F/2.0-s lencserendszeren keresztül tekint a világra. A videocsevegések alkalmával 1080p-s minőség érhető el, amennyiben megfelelő infrastruktúra is biztosított ehhez.

Galéria megnyitása

Az okostelefon hátán négy optika számlálható össze, de sajnos nem teszi nagyon magasra a lécet a kameramodul. Az elsődleges képalkotó 48 megapixeles fényképek megörökítésére alkalmas, tud képpontokat összevonni, és F/1.8-as az apertúrája.

Van egy olyan társkamera, ami 8 MPixeles fotózást tesz lehetővé ultra-széles látószöggel, és akad egy 2 megapixeles mélységérzékelő is, valamint egy szintén 2 MPixeles makrós képalkotó. Videózni 4K Ultra HD minőségben is lehet az U20 5G-vel, és van elektronikus stabilizálás is ilyen esetre.

Galéria megnyitása

Az újdonság a Snapdragon 765G rendszerchipet vonultatja fel, mellyel már számos alkalommal találkozhattunk mostanra. Ez a Qualcomm lapka ugyan nem a csúcsot veszi célba, de kiváló teljesítménnyel szolgál, és az Elite Gaming támogatásnak sincs híján. A termék 8 GB-nyi rendszermemóriát vonultat fel LPDDR4x modul formájában, a tárhely pedig igencsak bőséges, 256 gigabájtos kapacitással szolgál. Bővíthetőség nincs, de ez keveseknek fog hiányozni ennyi hely mellett.

Az U20 a HTC számára mindenképpen fontos, mert ez a vállalat és az 5G találkozásnak az első gyümölcs, legalábbis mobilos fronton, mert egy hálózati eszközt már készített 5G-vel a vállalat. Az okostelefon a Sub-6 tartományt támogatja. Van itt még a kapcsolati lehetőségek lajstromán 4G LTE modem, 802.11ac szabványnak is megfelelő Wi-Fi, Bluetooth 5 modul, A-GPS vevő és NFC chip is a mobilfizetésekhez. Dual-SIM-es is a vas sokak örömére, ám csak DSDS módban tud üzemelni.

Galéria megnyitása

Fehérben és zöldben lehet majd megvásárolni a HTC U20 5G modellt. A masina meglehetősen nehéz, 215 grammot nyom, és 171,2 x 78,1 x 9,4 milliméteres vonalakkal határolt. Csak egy C-típusú USB található a kereten, nem maradt hely a 3,5 milliméteres Jack aljazat számára. Az ujjlenyomat-olvasó a hátlapon bukkant fel.

Kiváló üzemidővel szolgálhat majd a HTC U20 5G, mivel egy 5000 milliamperórás kapacitású akkumulátor került a burkolata alá. És 18 wattos teljesítményű töltést támogat a szerkezet, Quick Charge 4 adapter használata mellett.

Galéria megnyitása

A HTC kapcsán sokszor megállapítottuk már, hogy a vállalat alighanem a nagyon magas árazásának is köszönheti, hogy a mostani helyzetbe keveredett. És sajnos a HTC U20 5G is ezt erősíti meg. Az újdonság 19 ezer tajvani dollárba kerül, ami forintosítva hajszál híján 200 ezres összeget jelent. Ez pedig elképesztően sok pénz a fenti konfigurációért cserébe.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap