HP WebOS, csak HP készülékekre

Korábban, amikor a PDA láz még javában tombolt, a Palm számos gyártónak licencelte saját maga által készített operációs rendszerét, így az a például a Sony és a Handspring készülékein is jelen lehetett. Úgy tűnik, hogy a HP már nem követi ezt a gyakorlatot, legalábbis a Palm által készített WebOS operációs rendszer esetében egészen biztosan nem. A vállalat egyik illetékese, Todd Bradley egy, a napokban adott nyilatkozatában kijelentette, hogy a HP a Palm legfrissebb operációs rendszerét saját magának kívánja megtartani, így a szoftver a rivális mobil készülékek gyártói számára nem lesz elérhető.

HP WebOS, csak HP készülékekre

Korábban, amikor a PDA láz még javában tombolt, a Palm számos gyártónak licencelte saját maga által készített operációs rendszerét, így az a például a Sony és a Handspring készülékein is jelen lehetett. Úgy tűnik, hogy a HP (ami bekebelezte a Palm-ot) már nem követi ezt a gyakorlatot, legalábbis a Palm által készített WebOS operációs rendszer esetében egészen biztosan nem. A vállalat egyik illetékese, Todd Bradley egy, a napokban adott nyilatkozatában kijelentette, hogy a HP a Palm legfrissebb operációs rendszerét saját magának kívánja megtartani, így a szoftver a rivális mobil készülékek gyártói számára nem lesz elérhető.

A piacon nem egyedülálló az a gyakorlat, amire a HP készül: az Apple is házon belül fejleszti és használja az iOS operációs rendszert, így a gyártó a különböző készülékek esetében egyformán egységes felhasználói élményt tud biztosítani.

A HP a WebOS operációs rendszert okostelefonoktól kezdve a tábla konfigurációkon át a nyomtatókig többféle eszközön is alkalmazza, így számos területen mutathatja meg a felhasználóknak, hogy mennyi mindenre használható a szoftver. A gyártó már arról is lerántotta a leplet, hogy milyen újításokkal érkezik majd a WebOS 2.0-s kiadása, amely a tervek szerint még az idei év vége előtt megjelenik majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward