HP-disztribútor lett az Avnet Magyarországon

HP-disztribútor lett az Avnet Magyarországon

Az Avnet Technology Solutions Kft. az elmúlt év végén írt alá a Hewlett-Packard Magyarország Kft.-vel a disztribúciós szerződést. A megállapodás alapján az Avnet elindította új, HP-termékekkel foglalkozó divízióját, és a disztribúciós szerződés aláírásával teljes jogú nagykereskedőjévé vált a Hewlett-Packard szerver- és tároló-termékcsaládjának.

Hidat képezünk a HP és a viszonteladó cégek között, ismerjük a gyártó, valamint a kereskedő cégek helyzetét, problémáit, így hatékonyan tudjuk segíteni az üzleteket - jelentette ki Bartha Péter, az Avnet Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette, két területen is nyer velük a Hewlett-Packard: hozzáadott értékű szolgáltatásaikkal támogatják az üzleteket, és növelni tudják a HP-érdekeltségű cégek számát Magyarországon.

A cég együttműködése Európában és Amerikában az informatika történelmének hajnalára nyúlik vissza a HP-val, a nemzetközi piacokon régóta az egyik legnagyobb HP-disztribútor az Avnet. A Compaq által megvásárolt Digital Equipmentnek például az Avnet az első nagykereskedő cége volt 1978-ban - a teljes amerikai piacon, a microcomputer termékekkel. "Nagy reményeket fűzünk az együttműködéshez, és azt várjuk, hogy a HP segítségével még idén megduplázzák a viszonteladó partnereink számát" - válaszolta a Napi Gazdaság kérdésére Bartha. "Az Avnet Európa szinte valamennyi országában együtt dolgozik már a HP-val. Ezt az együttműködést terjesztettük most ki Magyarországra. Az Avnet portfóliójának meghatározó részét teszik ki a nagyvállalati termékek és az azokhoz kapcsolódó megoldások. A hazai piacon is megfigyelhető, hogy a nagykereskedők által nyújtott szakértelem és különösen a pénzügyi feltételek egyre komolyabban befolyásolják, hogy melyik disztribútornál vásárolnak a viszonteladók" - mondta Mohai Gábor, a HP Magyarország nagyvállalati terméküzletágának vezetője.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward