Hivatalos billentyűzetet és egeret kapott a Raspberry Pi

Az újdonságok jó minőségben érkeznek és dizájnban passzolnak a hivatalos házhoz is, de ezzel együtt fekete-szürke dizájnnal is elérhetőek lesznek.

Hivatalos billentyűzetet és egeret kapott a Raspberry Pi

A Raspberry Pi sorozat tagjai elég régóta, 2012. február 29-e óta kaphatóak kereskedelmi forgalomban. A jellemzően bankkártya méretű hobbiszámítógépekhez egyebek mellett egér és billentyűzet is csatlakozhat, ám hivatalos egeret és billentyűzetet még nem jelentett be a termékek mögött álló RaspBerry Pi Foundation, ami hét év távlatából nézve igazán meglepő. Nemrégiben szerencsére változott a helyzet, így aki olyan egérre és billentyűzetre vágyik, amelyek jó minőségűek, kifejezetten az apró hobbiszámítógépkhez passzolnak és még dizájn terén is egységesnek mutatkoznak, mostantól ilyen kiegészítőket is választhat kedvencéhez.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A hivatalos billentyűzet 78 gombból áll és a Raspberry Pi ház színvilágához passzol. A 78 gombot használó termék kompakt, noteszgépekre jellemző kivitelben érkezik, megalkotása során pedig több prototípus is készült annak érdekében, hogy a végső változatot kényelmesen lehessen használni, ugyanakkor kellően sokoldalú is legyen. A tervezők az elérhető legjobb USB Hub IC-vel látták el a hivatalos billentyűzetet, ami a Holtek műhelyéből érkezett, fedélzetén pedig közösen elkészített firmware dolgozik. A Raspberry Pi képes lesz automatikusan felismerni az adott billentyűzet kiosztását, így az angol, amerikai, spanyol, olasz, francia és német lokalizációjú változatok használata zökkenőmentes lesz – később pedig egyéb kiosztásokkal is érkeznek termékek. A billentyűzet természetesen tartalmazza a szokásos Caps-, Scroll- és Num Lock billentyűket, amelyekhez visszajelző LED-ek is társulnak. A billentyűzet MicroUSB porton keresztül kapcsolódik a rendszerhez és három USB TYPE-A portot is kínál, amelyekre egyebek mellett az egér, illetve a pendrive csatlakozhat. Az újdonságból egy fekete-szürke „színvilággal” rendelkező változat is érkezik.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A hivatalos egér háromgombos kivitelben, a Raspberry Pi házhoz és az új billentyűzethez passzoló színvilággal érkezik, érzékelője optikai alapon működik. A strapabíróság és a jobb kattintási érzet érdekében Omron kapcsolók kerülte a fő egérgombok alá, az egér súlyelosztását pedig úgy alakították ki, hogy kényelmesen és hatékonyan lehessen használni. Ahogy a billentyűzetből, úgy az egérből is készül egy fekete-szürke dizájnnal ellátott modell mindazoknak, akiknek a hivatalos színvilág valamiért túlságosan hivalkodó.

A hivatalos billentyűzet 15,60 angol fontba, a hivatalos egér pedig 7,30 angol fontba kerül, de készül egy starter pack is, amiben mindkettő benne foglaltatik 22 angol fontért.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap