Hitelesítési programmal a minőségi HDMI kábelekért

Hamarosan sokkal egyszerűbb lesz jó minőségű, a HDMI 2.0-s szabvány igényeinek is maximálisan megfelelő HDMI kábelt vásárolni, hála egy új kezdeményezésnek.

Hitelesítési programmal a minőségi HDMI kábelekért

Hamarosan sokkal egyszerűbb lesz olyan HDMI kábelt választani, ami napjaink modern eszközeivel is tökéletesen képes együttműködni. A HDMI 2.0-s szabvány jóvoltából extra sávszélesség áll rendelkezésre a 4K-s felbontású, szélesebb színtartományon belül mozgó, azaz magasabb színmélységet kínáló, esetleg HDR (High-Dynamic Range) technológiát is bevető tartalmak számára.

A modern eszközök kiszolgálásához minőségi HDMI kábelre van szükség annak érdekében, hogy élvezhetőek legyenek az újításokban rejlő lehetőségek, a megfelelő HDMI kábel kiválasztása azonban jelenleg nem minden esetben egyszerű – pont ezen változtat egy új kezdeményezés. A HDMI Licensing szakemberei szeretnék, ha a vásárlók egyszerűen, minden különösebb erőfeszítés nélkül, maximális biztonsággal választhatnák ki a modern eszközökhöz passzoló, jó minőséggel rendelkező HDMI kábelt, így létrehozták a HDMI Premium Cable névre hallgató hitelesítési szabványt.

A szigorú megfelelőségi tesztekkel operáló vizsgálat során a gyártók által beküldött kábelekről teljes bizonyossággal meg lehet állapítani, hogy azok képesek-e megbízható hidat teremteni az adott eszközök és/vagy a kijelző között ahhoz, hogy a HDMI 2.0-s szabvány 18 Gbps-os sávszélességében rejlő lehetőségek maradéktalanul kiaknázhatóak legyenek. A kábeleknél nem csak sávszélességgel, hanem elektromágneses interferenciával kapcsolatos teszteket is elvégeznek, hogy a termékek egészen biztosan ne zavarják a közelben lévő vezeték nélküli eszközök működését. A tesztek alkalmával a HDMI kábelek mellett az Ethernet alapú kommunikációt is biztosító HDMI kábeleknek szintén helyt kell állniuk ahhoz, hogy megkaphassák a maximális megfelelőséget tanúsító HDMI Premium Cable logót.

Az említett logó minden esetben a termék csomagolására, jól látható helyre kerül, méghozzá egy speciális QR kód kíséretében, amelyet csak az ingyenesen letölthető okostelefonos HDMI appal lehet dekódolni – ez egyfajta biztonságos kábel-azonosító ujjlenyomatként is funkcionál.

A HDMI Premium Cable logóval ellátott HDMI kábelek majd csak a következő év első negyedévében válhatnak elérhetővé kereskedelmi forgalomban, viszont a logó odaítéléséhez szükséges hitelesítési program már ebben a hónapban kezdetét veszi.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward