Shop menü

HELLÓ, MOTO G STYLUS 5G (2023)!

Évek óta viszi a Motorola a G Stylus szériát, és most befutott a legújabb modell, de sajnos nem kizárólag az előnyére változott.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Helló, Moto G Stylus 5G (2023)!

A tollas Motorola mobiloknak nagy hagyománya van, és a Moto G Stylus sorozatot 2020 óta viszi a cég, az új Moto G Stylus 5G (2023) a legerősebb tagja lesz a sorozatnak, de egy kicsit összement, ami mindenképpen furcsa napjainkban. Régen láttunk arra példát, hogy egy mobil kisebb lett, mint az elődje, és a G Stylus esetében éppen a nagy képernyő és ehhez passzolva a tollas kezelés a lényeg.

6,8 colos volt a készülék több felmenője is, a 2023-as, 5G-s G Stylus azonban csak egy 6,6 hüvelykes megjelenítővel rendelkezik. A felhasznált panel IPS technológiát, jó fényerőt nyújt és 120 Hz-es működésre képes. Azt kell még tudni a panelről, hogy optimalizálva lett a tollas használathoz, és Full HD+ felbontással rendelkezik.

Galéria megnyitása

A My UX grafikus felhasználói felületet használja a mobil, és az Android 13 áll a háttérben. A Motorola szakemberei itt olyan extrákkal is megtoldották a szoftvert, amik az új Moto G Stylus 5G-hez mellékelt toll hatékonyabb és sokoldalúbb kihasználását fogják segíteni.

Galéria megnyitása

16 megapixeles szelfik készítésére lesz alkalmas a Moto G Stylus 5G (2023), ha pedig videózásról van szó, Full HD minőséget képes biztosítani. A videohívások alkalmával megfelelő lesz a produkciója, sokkal többet itt nem kell várni ebből a szempontból.

A főkamera már egészen jól sikerült, bár ezen a ponton a cég az egyik kezével adott, a másikkal pedig elvett. Az előd is 50 MPixeles kamerát használt, de itt egy lényegesen nagyobb szenzor került már bevetésre, így 0,64-ről 1 mikronosak lettek a pixelek, viszont az optikai stabilizátor, ami korábban megvolt, innen kimaradt. Csak egy társkamera van, ez 8 megapixeles szenzort használ, ultraszéles látószögű optikával, és makrózási lehetőséget is nyújt, ami jó hír. Lett már 4K Ultra HD videózási opció is.

Galéria megnyitása

A Snapdragon 6 Gen 1 rendszerchipet alkalmazva született meg a Moto G Stylus 5G (2023). Elérhető lehet majd a szerkezet több kivitelben is, de egyelőre a kínálatban csak egy modell van, ami 6 GB-nyi rendszermemóriával szolgál, és 256 gigás a tárkapacitása. A készülék bővíthető, akár 2 TB-os memóriakártyát is tud fogadni. A nevének megfelelően gondoskodik az új Moto 5G támogatásról, és van még a tarsolyában Bluetooth 5.1 modul, 802.11ac szabványnak megfelelő, kétsávos Wi-Fi, NFC chip és A-GPS vevő is.

Bár kisebb lett az újdonság az elődinél, a tömege így is 20 deka felett maradt, 202 grammot nyom. Egészen pontosan 162,83 x 73,77 x 9,19 milliméteres a mobil, és fekete vagy rozépezsgő fantázianevű kivitelben lesz elérhető. Vízlepergető bevonatot kapott a gyártás során az okostelefon. Sztereó hangszóróval is szolgál és Dolby Atmos támogatás is van benne.

Galéria megnyitása

A csatlakozókat tekintve van a fedélzeten USB-C és 3,5 milliméteres Jack is, és ezeken felül még szintén a kereten van egy ujjlenyomat-olvasó is. A mobil egy 5000 milliamperórás kapacitású akkumulátornak ad otthont, és átlagos üzemidővel szolgálhat. Tölteni csak 20 wattos teljesítménnyel tudják majd a szerkezetet a tulajdonosok, szóval ez a folyamat valamivel több mint egy órát vesz majd igénybe.

Galéria megnyitása

A Moto G Stylus 5G (2023) az Egyesült Államokban lesz először megvásárolható, a készülék ajánlott fogyasztói ára 400 dollárban lett meghatározva. Tehét nem különösebben drága szerkezetről van szó, de erre a képességeinek tükrében számítani lehetett.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére