HDMI portból D-Sub portot csinál a Belkin új átalakítója

Az új kiegészítő iskolákban, irodákban, illetve minden olyan helyen jól jöhet, ahol a régi és az új videó csatlakozók között kell költséghatékonyan hidat képezni.

HDMI portból D-Sub portot csinál a Belkin új átalakítója

A Belkin egy új adapterrel jelentkezik a piacon, amit elsősorban irodai, iskolai, illetve IT környezetbe szán, ahol gyakran fordul elő, hogy a régi és az új technológiák egyszerre vannak jelen, a régi eszközök helyére pedig költséghatékonyság miatt nem lehet csak úgy újakat állítani. Ebből adódik is néha probléma – például akkor, ha HDMI csatlakozóval ellátott eszközről kell D-Sub bemenettel ellátott eszközre tartalmakat továbbítani.

Ilyesmi a régi projektoroknál, az első generációs interaktív tábláknál, illetve egyéb termékeknél is előfordulhat, hisz ezeken rendszerint nincsenek modern csatlakozók. Ezért a D-Sub videó bemenettel ellátott eszközre nem lehet egy iPad, egy Chromebook, egy Chromecast, egy Raspberry Pi vagy éppen egy Apple TV képét továbbítani, legalábbis plusz adapter vagy egyéb eszköz használata nélkül.

Erre a problémára született meg az aktív átalakítóként működő Universal HDMI to VGA Adapter Kit with Audio, amely a HDMI videó jelet D-Sub portra továbbítja, az audió jelet pedig 3,5 milliméteres jack audió kábelen keresztül szolgáltatja, igaz, csak sztereó minőségben. Az apró dobozka frappánsan, külön driver vagy szoftver használata nélkül, plug-and-play jelleggel hárítja el a problémát. A doboz egyik végén egy D-Sub aljzatot alakítottak ki, a másik végén pedig egy rövid kábelre szerelt HDMI foglalat lapul, amibe szükség esetén egy HDMI közdarab is csatlakoztatható, ahogy az a fenti képen is látszik. Az audió tartalom továbbítását a 3,5 milliméteres jack audió csatlakozóval ellátott kábelen keresztül oldhatjuk meg – ezt a kiszemelt eszköz vonalszintű bemenetéhez kell csatlakoztatni. Az adapter tápellátását szükség esetén Micro USB 2.0-s kábelen keresztül lehet biztosítani, ha nincs kéznél MHL képes HDMI port.

A Belkin Universal HDMI to VGA Adapter Kit with Audio névre keresztelt kiegészítője a napokban válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 39,99 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward