Hazánkból is elérhető a Vive Pro Eye

A HTC Vive legújabb megoldása minden korábbinál magasabb felhasználói élményről gondoskodhat.

Hazánkból is elérhető a Vive Pro Eye

A HTC az okostelefonok piacán nagyon legyengült, de a virtuális valósággal kapcsolatos fejlesztései jól alakulnak, és egyre szélesebb körben hozzáférhetőek a legújabb megoldások is. A vállalat az év elején megrendezett CES keretében rántotta le a leplet a Vive termékcsalád legfrissebb tagjáról, most pedig már arról számolhatunk be, hogy az megérkezett az öreg kontinensre.

A januárban bejelentett Vive Pro Eye arról kapta a nevét, hogy már rendelkezik egy rendkívül fejlett szemkövetési funkcióval is egyéb lehetőségeken felül. Ez az újdonság az alapokat tekintve nem változott a Vive Próhoz képest, amiből a teljes értékű csomagot kapják majd meg azok a vásárlók, akik erre az új konfigurációra beneveznek. A Vive mérnökei több előnyét is látják annak, hogy itt már van szemkövetés, a hivatalos közleményben egyenesen következő generációsnak tekintik az ügyes rendszerrel kiegészített szerkezetet.

Galéria megnyitása

A Vive Pro Eye révén a virtuális térben már élethűbb, kifejezőbb „avatárok” hozhatóak majd létre, ugyanis tökéletesen lemodellezhető lesz majd a felhasználók szemmozgása. Lehet majd látni, hogy a VR szemüvegen belül éppen hova tekint a viselője, ezáltal még intuitívabbá tehető a felhasználói élmény. Esetlegesen nem lesz szükség a grafikus felület kezeléséhez kontrollerekre és más kiegészítőkre, hanem egyszerűen csak oda kell majd néznie az embernek, ahol éppen szeretne valamit csinálni. Az egyszerűbb és kényelmesebb használatnak hála könnyebben megszokhatják a vezérlését az emberek, és így növekedhet körülötte az érdeklődés.

Kihasználható tökéletesen a foveated rendering, ami azt jelenti, hogy csak a képnek azt a részét fogja maximális részletességre törekedve kidolgozni a rendszer, ahova éppen a felhasználó tekint. Ilyenformán optimálisabb teljesítmény érhető el a képminőség és a hardverek kihasználtsága szempontjából is. A fejlesztők szerint a dinamikus betanítás során, oktatásra kihegyezett környezetben is meglesz a pozitív oldala, a vállalatok pedig más lehetőségeket is megláthatnak majd benne.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitásaMivel a szerkezet alapját a Vive Pro adja, így a szemkövetéstől eltekintve ugyanolyan jellemvonásai vannak az eszközöknek. A Vive Pro Eye is támogatja a SteamVR 2.0 követési technológiát, így adott esetben egészen szabadon lehet vele mozogni (akár 10 x 10 méteres területen is boldogul). Továbbra is egy olyan OLED kijelzőrendszer van benne, ami két 3,5 colos panelből épül fel, és a teljes felbontása 2880 x 1600 pixeles (ez szemenként 1440 x 1600 képpontot jelent). Fontos, hogy 90 Hz-es képfrissítéssel dolgozik a készülék, és 110 fokos látószög biztosított benne. A szemmozgás követése során 0,5°-1,1° a pontosság, ez az érzékelő 120 Hz-es, és a követési szög a látószöghöz igazítottan 110 fokos. A hangrendszer is biztosított a Vive Pro Eye-nél, a headset kapcsán csak azt emelte ki a cég ezúttal, hogy rendelkezik Hi-Res tanúsítvánnyal, szóval korrekt hangzást nyújthat. És rendelkezik a szerkezet integrált mikrofonnal, valamint egyebek mellett G szenzort, giroszkópot, és pupillatávolság-, valamint közelségérzékelőt is kapott.

Hogy mennyi az annyi? Nos, a Vive Pro Eye nem lett olcsó, az ajánlott fogyasztói ára 1708 euróban van meghatározva. A HTC a vállalati felhasználóknak biztosítja az Advantage kiszerelést, melynek keretében 230 eurós felár megfizetését követően a vállalati licencet is megkapják az érdeklődő cégek, illetve 2 év garanciával is számolhatnak. Az Advantage csomaggal ráadásul még dedikált terméktámogatást, és más szolgáltatásokat is biztosít a tajvani alakulat a partnerei számára.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap