Hatmagos, HPC optimalizált Xeonok érkeznek

Az AMD hatmagos Opteron processzorai villámgyorsan a "szuperszámítógépek" 500-as toplistájának első helyére juttatták a velük felszerelt szupr konfigurációt, így az Intel-nek valamit ki kell találnia, hogy visszahódítsa riválisától  az elsőnek járó címet. A gyártó ennek érdekében a jövő év első felében HPC optimalizált hatmagos Xeon processzorokat fog piacra dobni, amelyeket kifejezetten a fent említett felhasználási területre szán.

Hatmagos, HPC optimalizált Xeonok érkeznek

Az AMD hatmagos Opteron processzorai villámgyorsan a "szuperszámítógépek" 500-as toplistájának első helyére juttatták a velük felszerelt szuper konfigurációt, így az Intel-nek valamit ki kell találnia, hogy visszahódítsa riválisától  az elsőnek járó címet. A gyártó ennek érdekében a jövő év első felében hatmagos Xeon processzorokat fog piacra dobni, amelyeket kifejezetten a HPC szegmensbe szán.

A különleges újdonságok a tervek szerint magasabb órajelen fognak üzemelni, mint az akkori nyolcmagos Xeon processzorok, és magas memória sávszélességgel fognak rendelkezni. A HPC optimalizált Xeon-okkal kapcsolatban egyelőre pontos információ nincs, de nagyon valószínű, hogy a gyártó Nehalem-EX sorozatú, többprocesszoros rendszerekhez készített termékcsaládjában kapnak majd helyet. Az újdonságok felhasználásával akár 256 darab logikai processzorból álló rendszerek is építhetőek lesznek.

A gyártó a hírek szerint még az év vége előtt kiadja Ct technológiájának béta változatát, ami azért fontos, mert az eljárás segítségével könnyebbé válik a fejlesztők munkája. A Ct technológia C és C++ programnyelven írt alkalmazásokhoz használható, az eljárás annyit tesz, hogy a megírt kódot automatikusan optimalizálja úgy, hogy a több maggal és több processzorral szerelt rendszerek hatékonyan, erőforrásaik optimális kihasználásával tudják futtatni az adott alkalmazást.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward