Hatalmas passzív CPU hűtő a Zalman-tól

A Zalman egy nagyméretű, ventilátort nyomokban sem tartalmazó processzorhűtőt készített, amely sokak érdeklődését felkeltheti.

Hatalmas passzív CPU hűtő a Zalman-tól

A Zalman egy nagyméretű, ventilátort nyomokban sem tartalmazó processzorhűtőt készített, amely sokak érdeklődését felkeltheti

A friss processzorhűtő hatalmas mérettel és rendhagyó dizájnnal érkezik, működés közben pedig egyáltalán nem generál zajt. Az FX100-Cube névre hallgató újdonság ugyan hivatalosan még meg sem jelent, de máris megnyerte a következő évi CES innovációs díját, ami felépítését elnézve bizony nem is csoda.

A speciális felépítéssel érkező processzorhűtő közepén egy nyílt csatornát találunk, amit négy fal vesz körül. A falak rengeteg alumínium lamellából állnak és összesen 10 hőcső fut át rajtuk, amelyek rézből készülnek, átmérőjük pedig 6 milliméter. A rézből és alumíniumból álló processzorhűtő 150 x 150 x 157,5 milliméteres mérettel bír, tömege pedig 880 gramm. Az FX100-Cube a hírek szerint maximum 77 wattos TDP-ig használható a különböző processzorokhoz, ami azt jelenti, hogy az AMD legtöbb processzorához sajnos nem jó, viszont az Intel Ivy Bridge sorozatú termékeinek mindegyikéhez passzol – beleértve az LGA-1155-ös csúcsprocesszort, a Core i7-3770K modellt is.

Az sajnos nem derült ki, hogy a speciális processzorhűtő pontosan mikor jelenik meg kereskedelmi forgalomban, valamint az is rejtély, hogy pontosan mennyibe kerül majd. Ezekről az információkról a következő év januárjának elején megrendezésre kerülő CES 2013 alkalmával szinte biztos, hogy lehull a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward