Shop menü

HÁROM KÜLÖNBÖZŐ MÉRETBEN, IP68 MINŐSÍTÉSSEL JELENT MEG A GALAXY TAB S9

A Samsung új táblagépe kiváló lehetőségekkel szolgál, lenyűgöző kijelzőt nyújt csúcshardver mellett.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Három különböző méretben, IP68 minősítéssel jelent meg a Galaxy Tab S9

A Galaxy Tab S8 széria nagyon jól sikerült, és a Tab S9 sorozat lényegében viszi tovább az örökséget. Bár azt látni kell, hogy a Tab S8-hoz képest a Tab S9 kicsit olcsóbbra lett faragva, egy kamerával meg lett rövidítve, a sorozat többi tagja viszont már előrelépést jelent a képalkotás terén is. Üzemidőben és tempóban pedig a teljes sorozat fejlődést mutat.

A Samsung a Galaxy Tab S9 11 hüvelykes mérettel szolgál, a Tab S9+ 12,4 hüvelykes átlóval rendelkezik, a Tab S9 Ultra pedig 14,6 colosra nőtt. Mindegyik eszköz ugyanazt a kiváló látványvilágot fogja nyújtani a ragyogóan fényes Dynamic AMOLED 2X technológiás alapot alkalmazva, HDR10+ támogatással, S Pen használati lehetőséggel, és 16:10-es képarány mellett.

Galéria megnyitása

A táblagépek 2560 x 1600, 2800 x 1752, valamint 2960 x 1848 képpontos felbontással rendelkeznek majd. Nagyon alacsony, mindössze 2,8 ms-os késleltetéssel lehet majd ezek mellett az érintőceruzás használni. Grafikus munkára tökéletes partnernek bizonyulhatnak majd az újdonságok. 120 Hz-es működésre képesek az eszközök, és támogatott itt a vállalat saját Vision Booster technológiája, ami erős környezeti fényben tovább javítja a képernyő láthatóságát.

Galéria megnyitása

A One UI 5.1.1 grafikus felhasználói felülettel jönnek a Galaxy Tab S9 széria tagjai, és egyaránt rengeteg szoftveres extrában fognak részesülni, jelentős részben az S Penhez kapcsolódóan is. Az alapot az Android 13 operációs rendszer biztosítja majd, és ezeket a készülékeket legalább négy Android főverzió frissítésig támogatja majd a Samsung. A vezeték nélküli DeX támogatást is biztosítják a szerkezetek.

Galéria megnyitása

A Galaxy Tab S9 és Tab S9+ egy 12 megapixeles előlapi kamerát kapott, míg a Samsung a zászlóshajót már kettő darab 12 MPixeles képalkotóval szerelte fel. Ezek 4K Ultra HD videózásra alkalmasak és a HDR funkcióról is gondoskodnak.

Galéria megnyitása

Az újdonságok hátán egy 13 megapixeles kamera tölti be az elsődleges egység szerepét, ezt megkapta a trió összes tagja. A 4K UHD videózásra ebben az esetben is lehetőség nyílik, akár 60 FPS-sel is. A Samsung ezen felül a Galaxy Tab S9+ és Tab S9 Ultra duónál ultraszéles látószögű optikával ellátott kamerát is bevetésre küld, de ennek már csak egy 8 MPixeles érzékelő adja az alapját.

Galéria megnyitása

A Samsung nem meglepő módon ezúttal is a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy lapkákat használja, amik valamelyes emelt órajelet használnak a „hagyományos” Snapdragon 8 Gen 2-höz képest. De a Snapdragon 8+ Gen 2 néven ez már más cégeknek is hozzáférhető lett. Igazából a lényeg az, hogy nagyjából korlátlan teljesítmény áll majd a felhasználók rendelkezésére a tabletes munkavégzéshez - akár a DeX-et is kihasználva a még jobb élmény érdekében.

Galéria megnyitása

A Tab S9 8 és 12 GB RAM-ot használ majd, a Tab S9+ csak 12 GB memóriával lesz elérhető, a Tab S9 Ultrából pedig 12 és 16 GB-os variáns is jön. A tárhely pedig úgy alakul, hogy az olcsóbb gépet lehet majd választani 128 és 256 GB-tal, a köztes modell 256 vagy 512 GB-os lehet majd, a csúcsgép pedig 256 GB és 1 TB között három opciót is kínálni fog.

Galéria megnyitása

Megvásárolhatóak lesznek a szerkezetek mobil hálózati modemmel és anélkül, csak Wi-Fi-vel szerelve is. A mobil hálózati modemes kivitel minden esetben 5G képes, legyen szó a Galaxy Tab S9 Ultráról vagy akár csak a Tab S9-ről. A Samsung gondoskodik a Wi-Fi 6E támogatásról minden esetben, és biztosított a gépekben a Bluetooth 5.3 modul is. Az aktív S Pen a Bluetooth LE kapcsolatot használja majd ki.

Galéria megnyitása

Kiemelendő, hogy a Galaxy Tab S9 modellek kivétel nélkül IP68 minősítést kaptak, tehát nagyon jól bírják majd a vizet. A Samsung most először kínál ilyen megoldást az általános tabletek sorában. Nagyon vékony szerkezetekről beszélhetünk, 5,9 milliméter vastag a Tab S9, 5,7 mm-es a Tab S9+, az Ultra pedig már 5,5 milliméterbe is belefért. Az eszközök tömege 498, 581, és 732 gramm a csak Wi-Fi-s modellek esetén.

Galéria megnyitása

Ujjlenyomat-olvasóval is el lesz látva az új széria, és biztosított lesz a Samsung Knox a fokozott biztonság érdekében. Négy hangszórót vonultatnak fel a Galaxy Tab S9 modellek mérettől függetlenül, és mindegyiken ott virít majd a „Sound by AKG” felirat is, plusz gondoskodnak a Dolby Atmos támogatásról. A Samsung rengeteg kiegészítőt kínál majd ezekhez az eszközökhöz, különböző tokok sora áll majd rendelkezésre, akár billentyűzettel vagy anélkül, többféle S Pen is készül, és így tovább. A cég igyekszik ezekkel is minél többet kihozni a gépekből.

Galéria megnyitása

A Galaxy Tab S9 hátoldala mögé egy 8400 milliamperórás kapacitású akkumulátort tudtak bepakolni a tervezők. A Galaxy Tab S9+ egy 10 090 mAh-s telepnek ad otthont, a Galaxy Tab S9 Ultra pedig egy 11 200 milliamperórás akkuval lett felvértezve. Tölteni 45 wattos teljesítménnyel lehet a három táblagépet.

A Samsung Galaxy Tab S9 365 ezer forintos árral indul 8/128 GB-os változatban és 415 ezer forintba kerül majd a 12/256 gigás verziója. A Tab S9+ rögtön 12/256 GB-tal 455 ezer forintba fog kerülni, míg a 12/512 GB-os konfigurációért 500 ezret kell kicsengetni a kasszától való távozás előtt. A Tab S9 Ultra pedig 545 ezer forintról indul (12/256 GB) és 590 (12/512 GB) vagy 715 ezer forintba (16 GB/1 TB) kerül több tárhellyel és RAM-mal. Ezek az árak minden esetben a csak Wi-Fi képes modellre értendők, az 5G modem felára általában 60 ezer forint.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére