Hangvezérlést kap a Razer Chroma

Hangvezérlést kap a Razer Chroma

Az Amazon Alexa szolgáltatása már több ezer terméket támogat, és most egy egészen érdekes helyen jelent meg a digitális asszisztens. A játékosoknak szánt perifériáinak köszönhetően ismerté vált Razer integrálta a különböző világítással ellátott készülékeihez tartozó szoftver vezérlését az Alexa tudástárába.

Az Amazon által fejlesztett szolgáltatással a Chroma világítással ellátott termékeknek a fényét lesz lehetősége a felhasználóknak hangutasításokkal kezelni. Ez azt jelenti, hogy például az „Alexa, kérd a Chromát, hogy szinkronizálja minden eszköz színét a billentyűzetével.” utasításra hirtelen az összes Chromás eszköz olyan színre hangolódik, mint a klaviatúra. De szerencsére nem fog ennyiben kimerülni az újítás képessége. Annak köszönhetően, hogy a hangvezérelt programon (Razer Synapse 3) keresztül több dolgot meg lehet tenni, egészen hasznos opciók is szóba jöhetnek. A hírek szerint az Alexával megváltoztathatóak a számítógép bizonyos beállításai, variálható majd a Razer egér DPI értéke, vagy elindítható például egy kívánt játék.

Galéria megnyitása

A Razer kiemelte, hogy nemcsak az általa gyártott eszközöket lehet majd vezérelni a hangutasításokkal, hanem minden mást is – tehát a harmadik féltől származó fejlesztéseket –, ami a vállalat Chroma Connected Devices Programjában benne van. Szóval példának okáért a kapcsolódó Philips Hue szériás eszközöknek is lehet ezen keresztül parancsokat osztani, de rengeteg egyéb termék tartozik ide. A vállalat elmondása szerint közel 20 márka több mint 300 készülékről van szó jelenleg a Chroma Connecteden belül, és ezeknek a száma folyamatosan bővül.

A Razer Alexa integrációja a CES 2019 keretében még csak be lett harangozva, a tervek szerint a második negyedévében válik majd ez elérhetővé, és első körben az Egyesült Államokban, valamint Kanadában lehet a funkcióval számolni. Zárásul pedig megjegyezzük, hogy ez bármilyen mikrofonnal használható lesz, nem kell hozzá Razer headsetet vagy mikrofont venni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap