Hamarosan újabb tagokkal bővül a RYZEN 3000-es sorozat

Az eddig kiadott modellekből üzleti változatok készülnek, valamint a RYZEN 5 3500 is érkezik.

Hamarosan újabb tagokkal bővül a RYZEN 3000-es sorozat

Az AMD kínálatában már többféle RYZEN 3000-es sorozatú asztali processzor is jelen van július 7-e óta, ám a termékpaletta a jelek szerint rövidesen bővülni fog, legalábbis erre utal az Eurasian Economic Union import-adatbázisának egyik bejegyzése, amit elsőként a Guru3D munkatársai vettek észre, ám a bejegyzést azóta sajnos törölték is az illetékesek. A szóban forgó bejegyzés alapján rövidesen megjelenhet a RYZEN 5 3500-as processzor, ami összesen hat processzormaggal és 65 W-os TDP kerettel érkezik. Ez azért meglepő, mert eddig az x500-as sorozatú RYZEN 5 asztali processzorok, vagyis a RYZEN 5 1500X és a RYZEN 5 2500X is négy processzormaggal, illetve nyolc szállal rendelkezett, az aktuális generáció esetében azonban már hat processzormagra és tizenkét szálra lehet számítani.

Galéria megnyitásaA RYZEN 5 3500 pontos paramétereit egyelőre homály fedi, ám a fentiek alapján leginkább arra lehet számítani, hogy a RYZEN 5 3600 alacsonyabb órajeleken ketyegő, olcsóbb kiadására számíthatunk az új modell személyében. A szóban forgó processzor éppen ezért a Core i5-9500 és a Core i5-9400 ellenfele lehet majd, az viszont egyelőre nem világos, pontosan mikor jelenik meg. Hogy az ár/teljesítmény arány pontosan hogyan alakul? Erre az első független tesztek mutatnak majd rá a processzor megjelenése után nem sokkal.

Az aktuális információk alapján nincs kizárva, hogy a RYZEN 3-as család is szintet lép majd, azaz a négy processzormagból és négy szálból álló dizájnt egy négy processzormagból és nyolc szálból álló felépítésre cserélik. Ezzel együtt az eddig kiadott RYZEN 3000-es sorozatú modellekből „PRO” kiadás is érkezhet a közeljövőben, ahogy azt az előző generációknál már megszokhattuk.

A „PRO” modellek lényegében az üzleti szegmensben próbálhatnak szerencsét, ahol számos extra szolgáltatást kínálhatnak a felhasználók számára, amelyek között egyebek mellett a DASH (Desktop and mobile Architecture for System Hardware) funkció is jelen lesz, így a konfigurációkat távolról is lehet majd menedzselni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap