Hamarosan megjelenik az "új" ZX Spectrum

A ZX Spectrum Vega pár hét múlva megjelenik, ezer beépített klasszikus játékkal.

Hamarosan megjelenik az "új" ZX Spectrum

Még tavaly indult közösségi finanszírozás a ZX Spectrum feltámasztására, mégpedig elég sikeresen: a Kickstarter-projekt keretén belül összesen 155 ezer dollárt dobtak össze a rajongók. Persze az "új" jelzőt azért jelen esetben illik idézőjelbe tenni, hiszen a masina pusztán annyit tud, hogy futtatja a klasszikus ZX Spectrum-játékait, meg egyébként bármi mást is, amit házilag programoznak össze a felhasználók.

Persze a felhasználói élmény jelentősen javul ez eredeti ZX Spectrumhoz képest, hiszen többé nem kazettáról kell betöltenünk a játékokat, így nincs várakozási idő. Maga a hardver egyébként valójában egy modern micro-controller, aminek ereje pont elég a klasszikus játékok futtatásához, és persze kompatibilis az eredeti vassal.

A ZX Spectrum Vega néven érkező konzol már alapból ezer beépített ZX Spectrum-játékkal érkezik, de a tárhely SD-kártyával bővíthető, erről futtathatjuk az egyébként számos helyről legálisan letölthető további játékokat, vagy a felhasználók által összerakott programokat.

A kütyü a tévé USB-portjához csatlakozik áramért, és A/V kimeneten tolja ki a képet és a hangot. A projektre áldását adta az eredeti konzol alkotója, Sir Clive Sinclair, a gép tervezője pedig Chris Smith, korábbi ZX Spectrum játékfejlesztő.

A ZX Spectrum Vega augusztus 24-től vásárolható meg, 99 fontos áron.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward