Shop menü

HAMAROSAN KIKAPCSOLÁS KÖZBEN IS FRISSÍT MAJD A META QUEST 2

Már ismert a Meta Quest Gaming Showcase dátuma is.
Török Roland
Török Roland
Hamarosan kikapcsolás közben is frissít majd a Meta Quest 2

A Meta Quest 2 számtalan háztartásban jelen lévő eszköz, de bizony vannak vele alapvető gondok. Sajnos még az ismerősi körömben is sokszor előfordul, hogy valaki szeretné elővenni a Quest 2 szemüvegét, hogy játsszon kicsit, de a programok nem indulnak el, mert rengeteg frissítés érkezett az appokhoz vagy a szemüveghez. 

John Carmack korábbi nyilatkozata szerint ez valójában olyan nagy probléma, hogy a Metának érdemes lenne elgondolkodnia azon, hogy fizessen akár levásárolható kuponokkal is a felhasználóknak, hogy tartsák a töltőn a készülékeiket. Sajnos ugyanis mire ezek a frissítések lefutnak, az ember el is mehet a kedve a VR-tól, hiszen a VR szemüvegen belül  egy állapotjelző sávot nézni nem túl izgalmas mulatság. Az új Quest 2 és Quest Pro frissítésben viszont ez változhat. 

A V53 frissítésnek hála, ha a szemüveg ki van kapcsolva, akkor is képes lesz lefrissíteni magát. Az opcionális funkció bármikor kikapcsolható, de az elképzelések szerint nagyban növeli a felhasználói élményt, ha nem kell ezzel az unalmas folyamattal bíbelődnie a felhasználónak. 

A V53 természetesen más újdonságokat is tartogat. A Quest eszközökben található egy webböngésző is, amivel természetesen az interneten lehet barangolni. Sok gyerek viszont elkezdte ezt kihasználni, így olyan honlapokat kezdett látogatni, amikről a szüleik nem tudhattak. Az új szülői felügyelet frissítésnek hála viszont már a böngészőn belül is lehet szabályozni a fiatalok lehetőségeit, a szülők fiókokhoz köthetik, hogy kinek mit engednek meg.

Az idősebb testvér például már nézhet G.I. Joe tartalmakat is, amik túl erőszakosak lennének a Transformershez szokott kisöcsinek. 

A VR videók rögzítése nem mindig kényelmes, a látható eredmény pedig nem mindig izgalmas a nézőnek. A fejmozgásra rángatózó kamera például élvezhetetlen eredményeket produkál, a tartalomkészítők ezért évek óta könyörögnek a Metának, hogy hozzanak el végre egy megbízható megoldást arra, hogy a videóikat látványosabb formában megoszthassák a világgal.  

Az Advanced Camera Setting tesztállapotban régóta ott volt a szemüvegen, ám sikerült annyit javítaniuk rajta, hogy már készen áll az éles bevetésre is. Ennek segítségével stabilabb képet és stabilabb framerate-et kaphatunk a headseten keresztül, vagyis könnyebb lesz látványos videót készíteni. A bitrate állításával viszont számolnunk kell azzal, hogy jóval nagyobb lesz a létrehozott videofájlok mérete. 

A fent felsorolt változtatásokon kívül a böngésző teljes Twitch támogatást kapott, így élvezetes és kényelmes módon követhetjük kedvenc gamer csatornáinkat, illetve a Meta Quest Pro szemüvegeken elindul a WiFi 6E támogatás is, így 1,6 Gbps adatátvitel is lehetségessé válik. 

A Meta úgy tűnik, hogy kicsit leszáll a Metaverzum vonatról, és visszatér a videojáték konzol gyártó szerepbe. A Quest 2 piaci részesedése még mindig nagyjából azonos lehet, mint az Xbox Series S és X konzolok együttes eladása, ez pedig a játékoknak köszönhető. Mivel a Metaverzumban nincs pénz, ezért a Meta a pletykák szerint újra a játékok irányába fordul, az új Gaming Showcase pedig remélhetően sok új címet vonultat majd fel számunkra. 

A teaser videó alapján jó eséllyel számíthatunk egy Asgard’s Wrath folytatásra, ami ezúttal valószínűleg már nem PC-re, hanem Quest eszközökre érkezne meg.  Az online tartott eseményre június 1-én számíthatunk majd.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére