Hamarosan hazánkban is megvásárolható lesz a Kindle Fire

Az Amazon agresszív árazású táblagépei az egész világot egyszerre hódítják meg júniusban. 

Hamarosan hazánkban is megvásárolható lesz a Kindle Fire

Az Amazon jelenleg két Kindle Fire-t tart a tűzben, és hamarosan a Fire HD 7 és a HD 8.9 is megvásárolható lesz a világ szinte minden táján. Az Amazon már rengeteg régióban megkezdte az előrendelések felvételét és heteken belül a kiszállítás is megindulhat.

A Kindle Fire az agresszív árazású masinák között mindig is vezető szerepet töltött be, legalábbis ami a népszerűséget illeti. Magának a konfigurációnak azért akadnak a piacon ütősebb ellenfelei, elég csak a Nexus 7-re gondolni, de a Nook tabletek is valamivel kedvezőbb specifikációval keletik magukat. Most viszont, hogy a forgalmazás kiterjesztése mellett döntött a tartalomszolgáltató, minden bizonnyal az eladási mutatók ismét az egekbe szöknek - rengeteg helyen tárt karokkal várják a gépeket. Az Amazonnak persze nem maradt sok választása egyébként sem; ahhoz hogy az eredeti elképzelésüket megvalósítsák, ez a lépés elmaradhatatlan. Milyen iPad rivális az, amit nem lehet kapni ott, ahol az Apple gépét igen?

Leginkább semmilyen, ám ha minden jól megy, ez a kérdés hamarosan aktualitását veszti és a 7, illetve 8,9 hüvelykes kijelzővel szerelt masinák elárasztják az összes jelentősebb piacot. Ezeket a készülékek még tavaly szeptemberben leplezték le, és a fényük már akkor sem volt az igazi, de az áruk egyelőre bőven ellensúlyozza ezt. Az OMAP4460 és OMAP 4470 chipeket használó eszközökre egyébként a sebességet tekintve nem voltak panaszok. Hiába tehát a megfakult belbecs, a felhasználók elégedettek lehetnek, hiszen ami a szemük elé tárul az a 720p-s HD (7) és Full HD (8.9) felbontásokon, akadásoktól mentesen működő rendszer.

A Kindle Fire HD 7 és a Fire HD 8.9 több különböző variánsban lesz hazavihető. Az alapmodellből 16 és 32 GB-os háttértárral szerelt kivitelek léteznek, melyekhez jelenleg nettó 199 és 229 dolláros ár társul. A nagyobbik, 8,9 colos gépezetet pedig választhatjuk LTE hálózati modemmel vagy csak simán Wi-Fi-vel. Amennyiben a WLAN-nal is megelégszünk 269 és 299 dolláros megoldások közül választhatunk annak fényében, hogy 16 vagy 32 GB tárhelyre van szükségünk. Ha kell a mobil kommunikációs modem, akkor a pénztárcát is jobban ki kell nyitni az ugyanis 399 dollárt kóstál a hazájában 32 GB-nyi háttértárral, ha pedig a csúcsmodellre vágyunk, ami 64 GB helyet kínál, akkor 499 dollárt kell hátrahagynunk a kasszánál.

Sajnos teljes listát nem kapunk arról, hogy mely országokat érinti a Kindle Fire HD termékcsalád eljövetele, de nem kell aggódni, hogy Magyarország nincs ezek között. Összesen 170 ország érintett az ügyben. Az első szállítmányok az új területekre június 13-án futnak be, ha minden igaz, de azért ezt kezeljük fenntartásokkal.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward