Hamarosan érkezik a kompakt Panasonic Lumix G100-as fényképező

Az általános funkciók mellett a vloggereknek is nagy segítség lehet a gép.

Hamarosan érkezik a kompakt Panasonic Lumix G100-as fényképező

A koronavírus okozta kényszerű otthonmaradás sajnálatos módon a fényképezőgép gyártók és a fotósok életét is egyaránt megkeserítette. A piac rég nem látott mélypontra került, rengeteg profi fényképész pedig hónapokra bevétel nélkül maradt az elmaradó események következtében.

Mivel a legtöbb európai államban, így hazánkban is megszűntek a legszigorúbb óvintézkedések, ezért remélhetőleg hamarosan életre kelhet az ipar és lassan visszatérhet minden a régi kerékvágásba. A Panasonic a késői tavaszi újraéledés jegyében be is mutatta nekünk a legújabb kompakt készülékét, a G100-at, ami többek között a tartalomgyártóknak lehet egy potenciális céleszköz.

A gép maga 422 gramm súlyával nem csak a vállunkat, de a karunkat se tervezi majd lehúzni, erre szükségünk is lesz, amennyiben inkább magunkat helyeznénk a képeink vagy videóink középpontjába.

Galéria megnyitása

A 20 megapixeles háromnegyedes CMOS érzékelő nem mondható túl nagynak, ezt segíteni fogja viszont az ISO25600 érzékenység. Az autófókusz -4 Fé-nél is képes lesz működni és ezt 49 fókuszterületen keresztül tudja majd megtenni. A képek elmosódását az 5 tengelyes képstabilizátor kívánja majd megakadályozni.  

A hang tekintetében bár kimenetet nem kaptunk, mikrofon bemenetnek jutott hely, már ha szükségünk lenne rá. Beépítve ugyanis egy OZO Audio by Nokia mikrofon egység lesz a segítségünkre, ami kiváló minőségű térbeli hangrögzítést tesz lehetővé a 3 különálló mikrofonjának hála. Ennek technológiának a hangját meg is hallgathatjuk egy korábbi NOKIA demonstráció tekintetében.

Mivel vlogger kameráról van szó, egyik legjelentősebb funkciója az eszköznek a 4K videófelvételi lehetőség, amit 30 FPS és 100 Mbps/8 bites videóanyagokat támogat, igaz, sajnos csak 10 perc maximum felvételi ideig. Ugyanez az időtáv 1080p és 60 FPS mellett már 20 perc. Szintén fontos megjegyezni, hogy a kijelzője kihajtható, így magunk felé fordítva pontosan tudni fogjuk, hogy mi látható a képen. Ha fotózni szeretnénk, akkor nagy örömünkre nem maradt le az elektronikus képkereső sem, így a stabil tartás sokkal könnyebb lehet, mint a majdnem kétmillió képpontos LCD kijelzőt nézve.

Galéria megnyitása

Vásárlásunk mellé kapunk még egy kis állványos markolatot is, amivel lehetőségünk lesz a gép bizonyos fokú irányítására is, mint például a képrögzítés indítása vagy az alvó üzemmódból való kilépés.

A G100 közvetlenül lesz képes Wi-Fi-n és Bluetoototh-on keresztül kommunikálni az Androidos és iOS eszközökkel, sőt, a 4.2 Bluetooth Low Energy módjának hála folyamatos kapcsolatban is lehetünk a gépünkkel minimális energiafogyasztás mellett.

A gép por és cseppálló házat kapott, hogy kicsit neccesebb körülmények között is használni tudjuk.

Galéria megnyitása

Mivel több külföldi tesztelő hozzájutott a készülékhez, már töltöttek is fel tesztvideókat a csatornáikra. Ezekből linkelnék most kettőt, hogy meggyőződhessünk a vlogger kamera képminőségéről.

Egy másik videó:

A készüléken egy micro HDMI kimenet is helyet kapott. Ez azért lehet fontos, mert bár még nincs megerősítve, ennek a csatlakozónak köszönhetően vélhetően lehetőség lesz a többi Panasonic kamerához hasonlóan egy HDMI rögzítő kártya mellett webkamerának is használni (ez USB-n valószínűleg nem fog natívan működni).

A Panasonic G100 a kiválasztott kiszereléstől függően 260.000 – 330.000 Ft-os áron lesz megvásárolható augusztustól.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap