Ha imádod a mobilokat, itt a helyed

Ha imádod a mobilokat, itt a helyed

A GSM szolgáltatás idén ünnepli a 25. évfordulóját Magyarországon, és ezt az alkalmat megragadva a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) kiállítást rendez Szegeden az NJSZT Informatika Történeti Kiállításon. A helyszínen az állandó Informatika Történeti Kiállítás tárgyai mellett válnak megtekinthetővé különböző mobilkülönlegességek, fontos és izgalmas fejlesztések.

Magyarországon az első GSM-szolgáltatás 1994. március 26-án indult, és a Pannon GSM nevéhez köthető a történelmi pillanat. A mostani tárlat külső támogatással, és érdekes módon szinte kizárólag magángyűjtőknek köszönhetően jöhetett létre. Az esemény keretében a látogatók több ezer szerkezettel ismerkedhetnek meg, a vitrinekbe kerülő készülékeket Csernák Márton, Domokos Zoltán, Novák László, Szepes György (Mobilmementók baráti kör) és Ördögh Zoltán (Retro Mobil) gyűjtötte össze. A látogatók találkozhatnak majd egészen népszerű készülékekkel és még prototípusokkal is, melyek soha nem kerültek kereskedelmi forgalomba, de nagy jelentőséggel bírtak. Kiállításra kerül az a Motorola telefon, amivel még a GSM korszak előtt, 1990. október 15-én Bod Péter Ákos az első mobilhívást indította hazánkban. És ha már a Motorolánál tartunk, megtekinthető lesz a nagy múltú vállalat első Magyarországon gyártott mobiltelefonja is, amit a nemzeti lobogónk díszít.

Galéria megnyitása

A látogatóknak a mobiltörténelmi emlékek megismerése mellett lehetősége nyílik a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítás bejárására is, ahol szinte minden korszakból akadnak nagy jelentőséggel bíró eszközök, melyekkel testközelből lehet megismerkedni. És nem lenne teljes a kiállítás Neumann János személyes tárgyai nélkül, ezeket is meg lehet tekinteni az esemény keretében.

A kiállítás megnyitója 2019. április 15-én lesz, 13 órai kezdettel, és a rendezvényt dr. Beck György fogja tartani, aki a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság elnöke.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap