H. P. Lovecraft's The Case of Charles Dexter Ward

A Senscape kalandjátékában valódi lovecrafti helyszínek, Providence, Salem és Pawtuxet titkai után kutathatunk.

H. P. Lovecraft's The Case of Charles Dexter Ward

Számos játék készült már az évek során H. P. Lovecraft műveiből, de hivatalosan licencelt eddig még nem igazán volt köztük. Ennek egyik oka, hogy Lovecraft korai munkái már public domain körébe tartoznak, azaz szabadon felhasználhatóak, a másik, hogy rengeteg olyan alkotás született, melyek csak lazán kapcsolódtak az eredeti művekhez. A H. P. Lovecraft's The Case of Charles Dexter Ward alkotói az azonos című elbeszélés alapján szeretnék elkészíteni új játékukat, és ehhez meg is szerezték a jogokat a Lovecraft Holdings LLC-től.

Nem ez lesz a Senscape első Lovercaft munkáit felidéző játéka, korábbi alkotásaik, a Scratches, a Serena és az Asylum is sokat merítettek a legendás író műveiből. Az új játék is a Point&Click kaland műfajba tartozik, Charles Dexter Ward és Dr. Marinus Willett bőrébe bújva nyomozhatunk és deríthetjük fel a titokzatos Providence, az árnyas Salem és a félelmetes Pawtuxet rejtélyeit. A boszorkányság és okkultizmus ősi történetét kutatva kell kiderítenünk, miben sántikál Joseph Curwen, a gonosz nekromanta, aki sötét erőkkel szövetkezett.

Az alkotók nagy figyelmet szentelnek a történetnek és a hiteles lovecrafti hangulatnak, elmondásuk szerint a játék mentes lesz az olcsó ijesztgetésektől (a Kickstarteres videójukkal ellentétben). A játékra Steam Greenlighton lehet szavazni és Kickstarteren lehet támogatni. A gyűjtés már egy hete folyik és még 21 nap van hátra belőle: a szükséges 250 000 dollárból eddig közel 55 ezer gyűlt össze, meglátjuk, hogyan alakul a dolog.

Lovercraft és a videójátékok kapcsolatáról korábbi cikkünkben olvashattok részletesebben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward