Gyors, SLC NAND Flash alapú USB 3.0-s Zalman pendrive-ok

A Zalman ezúttal meglepő módon nem új processzorhűtővel, sőt, nem is új rendszerhűtő ventilátorral jelentkezik.

Gyors, SLC NAND Flash alapú USB 3.0-s Zalman pendrive-ok

A neves dél-koreai vállalat termékpalettája a napokban nem hűtéssel kapcsolatos újdonságokkal, hanem USB 3.0-s csatolófelülettel érkező hordozható adattárolókkal bővült. A szóban forgó termékek különlegessége abban rejlik, hogy jóval nagyobb írási-, illetve olvasási sebességet kínálnak, mint egy hagyományos pendrive, hála az SLC NAND Flash memóriachipek alkalmazásának. Utóbbinak köszönhetően az élettartam során elviselt írási/törlési ciklusok száma is magasabb, mint a hagyományos pendrive-oké, így az újdonságok nem csak gyorsak, de strapabíróak is.

Az SLC Series névre hallgató családban első körben kétféle modell kap helyet: egy 16 GB-os (U3M16SLC) és egy 32 GB-os (U3M32SLC). A pendrive-ok 78 x 17 x 8,6 milliméteres mérettel érkeznek és a tradicionális kupakos dizájnt alkalmazzák, így oda kell majd figyelni, hogy ne hagyjuk el az USB 3.0-s portot védő borítást. Az SLC Series család tagjai természetesen a régebbi szabványokkal is működnek, de ilyenkor jelentősen csökken az elérhető sebesség. Amennyiben a pendrive-ok USB 3.0-s portra csatlakoznak, úgy esetükben 155 MB/s-os maximális olvasási- és 135 MB/s-os maximális írási tempóra számíthatunk.

A június elején forgalomba kerülő SLC NAND Flash alapú hordozható adattárolók közül a 16 GB-os példány 69 dollárnak, a 32 GB-os pedig 113 dollárnak megfelelő japán jenért lesz elérhető.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward