Gyors M.2-es SSD kártyákkal jelentkezik a Transcend

A Transcend újdonságai ugyan hivatalosan már bemutatkoztak, mégis alig lehet róluk tudni valamit.

Gyors M.2-es SSD kártyákkal jelentkezik a Transcend

Az M.2-2280-as formátumú SSD-k piaca egyre dinamikusabban növekszik, amelynek köszönhetően nem csak szupergyors, de megfizethető PCIe NVMe SSD kártyákból is könnyedén lehet válogatni. A Transcend jóvoltából most újabb sorozattal bővülhet a termékpaletta, ugyanis megérkezett az MTE220S sorozat, amelynek tagjai magasadatátviteli sebességeikkel hódíthatnak a piacon. A névválasztással kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy 220S jelöléssel egy SATA alapú sorozat is kapható kereskedelmi forgalomban.

Az MTE220S sorozattal kapcsolatban egyelőre meglehetősen szűkszavú a gyártó. Hivatalosan nem árulták el, milyen vezérlőt és NAND Flash chipeket rejt a nyák, ám a tippek szerint egy Silicon Motion SM2262EN típusú vezérlőt, valamint a Micron vagy a SanDisk 64-rétegű 3D TLC NAND Flash lapkáit alkalmazhatja az új sorozat. Az viszont már nem titok, hogy folyamatos maximális olvasási sebesség terén 3500 MB/s-os, folyamatos maximális írási tempó terén pedig 2800 MB/s-os értékre számíthatunk – utóbbi érték a legkisebb kapacitású meghajtónál alighanem valamivel szerényebb lesz, pontos tájékoztatást azonban nem adott a cég.

Galéria megnyitása Sok kérdés maradt válasz nélkül A 256 GB-os, 512 GB-os és 1 TB-os kivitelben érkező MTE220S meghajtók DDR3 alapú gyorsítórárral érkeznek, valamint SLC módba programozott TLC alapú gyorsítótárat is használnak – a maximális folyamatos írási tempó utóbbinak köszönhetően alighanem csak néhány GB-nyi adatmozgatás alkalmával lehet érvényben, a gyorsítótár telítődése után viszont erősen korlátozott írási tempóra lehet kilátás, csakúgy, mint az összes többi hasonló meghajtónál. A vezérlő a szokásos támogatásokkal természetesen szintén rendelkezik: az LDPC mellé hulladékgyűjtő és elhasználódás-kiegyenlítő algoritmus, valamint TRIM támogatás és S.M.A.R.T. funkció is társul.

Az öt év jótállással rendelkező SSD kártyák strapabíróságával kapcsolatban egyelőre nincs információ, valamint az is rejtély, pontosan mennyibe kerülnek majd az újdonságok. Remélhetőleg hamarosan fény derül a most még ismeretlen részletekre is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap