Gyors Gigabyte Aorus sorozatú SSD-k RGB LED alapú világítással

A Phison E12-es sorozatú vezérlőt használó SSD-k igen gyorsak lesznek és a hűtésüket sem érheti majd kritika.

Gyors Gigabyte Aorus sorozatú SSD-k RGB LED alapú világítással

A Gigabyte újabb SSD sorozat piacra dobására készül, amelynek tagjai ezúttal hűtéssel és RGB LED alapú világítással ellátott PCI Express 3.0 x4-es bővítőkártya formájában érkeznek. Az Aorus RGB AIC NVMe SSD sorozat tagjai normál magasságban, egyslotos kivitelben érkeznek, fedélzetükön pedig az egyre inkább terjedő Phison PS5012-E12 vezérlő teljesít szolgálatot, ami meglehetősen gyors SSD-k gyártására ad módot. Az NVMe 1.3-as protokollt támogató SSD vezérlőhöz ezúttal Toshiba gyártmányú BiCS3 TLC NAND Flash lapkák kapcsolódnak, amelyekből egy 512 GB-os és egy 1 TB-os SSD-t készített a vállalat – mindkettő 512 MB-nyi DRAM alapú gyorsítótárat használhat.
 

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az új SSD kártyák közül az 1 TB-os modell 3480 MB/s-os folyamatos maximális olvasási-, illetve 3080 MB/s-os folyamatos maximális írási tempó elérésére képes, míg véletlenszerű 4K-s feladatoknál sorrendben 610 000 és 530 000 IOPS-os olvasási, illetve írási teljesítményt nyújt. Ehhez képest az 512 GB-os modell 3480 MB/s-os folyamatos maximális olvasási- és 2100 MB/s-os folyamatos maximális írási sebességgel dolgozhat, míg 4K-s véletlenszerű olvasási- és írási terhelés alkalmával 360 000 és 510 000 I/O műveletet tud elvégezni egyetlen másodperc leforgása alatt – és ez nem elírás.
 

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az új SSD kártyák melegedő komponenseit mindkét oldalon hővezető pad borítja, amihez passzív hűtés kapcsolódik, így a termelődő hőt könnyedén leadhatja a rendszer. A NYÁK lap természetesen némi RGB LED alapú világítást is kapott, ami elé diffúzort helyeztek, így a kártya felső éle színes világításban pompázhat. A világítás működését a Gigabyte RGB Fusion szoftveren keresztül lehet vezérelni és akár össze is hangolhatjuk a gyártó többi termékének fényeivel.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az 1 TB-os változat esetében 1600 TBW, az 512 GB-os modellnél pedig 800 TBW strapabíróságra számíthatunk, a jótállás mindkét esetben 5 év. Az 1 TB-os változat 6,2 és 5,9 W-ot fogyaszt olvasás, illetve írás alkalmával, míg az 512 GB-os modellnél sorrendben 5,9 és 4,9 W-os értékekre számíthatunk.

Az Aorus RGB AIC NVMe SSD sorozat tagjai rövidesen megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban, hivatalos listaárukról azonban még nem tett említést a gyártó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap