Gyenge az iPhone XR kihozatala, de van megoldás

Gyenge az iPhone XR kihozatala, de van megoldás

Az Apple az iPhone XS és az XS Max mellett bemutatta szeptember közepén az iPhone XR modellt is, ami LCD kijelzővel lett ellátva és olcsóbb a társainál. Azonban míg az iPhone XS páros már megvásárolható, addig az iPhone XR-re még várni kell októberig.

Korábban olyan pletykákat lehetett hallani, hogy az olcsóbb iPhone késni fog a gyenge kihozatal miatt, és ez bizony be is igazolódott. A késés ugyan nem olyan jelentős az iPhone XS és XS Max modellekhez képest, mint az tavaly volt az iPhone X esetében az iPhone 8 és 8 Plushoz viszonyítva, de így is komoly kiesést jelenthet ez az Apple számára. Eredetileg az LCD megjelenítővel ellátott okostelefon gyártásáért főleg a Pegatron felelt volna, de a jelek szerint nem boldogul a feladattal, ezért az Apple kénytelen volt komoly lépéseket tenni. Friss jelentések szerint úgy döntött a cupertinói osztag, hogy átadja a megrendelések jelentős részét a Foxconnak, aki a reményei szerint jobban boldogulhat majd a feladattal.

Galéria megnyitása

Eredetileg állítólag az iPhone XR okostelefonoknak nagyjából a 60 százalékát készítette volna a Pegatron, és a gyártás 30 százaléka lett volna a Foxconn feladata, viszont fordult a kocka. Immáron a Foxconnál lehet a megrendeléseknek körülbelül a 70 százaléka, és a Pegatronnak a megrendeléseknek csak nagyjából a 20 százaléka jut. A Pegatron a pletykák szerint több problémával is küzd jelenleg, egyrészt nem jó a kihozatal, elmarad a korábban várttól a gyártósorok teljesítménye, másrészt a munkaerőből is hiány van a kínai gyárakban.

Az iPhone XR október 19-től lesz rendelhető jelen állás szerint, a szállítása pedig október 26-án indulhat be. Hazánkban a korábbi információknak megfelelően 300 ezer forinttól indul az árazása. A készülék alapesetben 64 GB-os tárhellyel szolgál, a 128 gigás változat 320 ezer forintba fog kerülni, a 256 GB-tal szerelt pedig 360 ezer forintot kóstál majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap