Grafén bevonattal jöhet a Cryorig kompakt processzorhűtője

A CR-C7G modellel kapcsolatban egyre több információ lát napvilágot, ahogy közeledünk a tervezett megjelenés időpontja felé.

Grafén bevonattal jöhet a Cryorig kompakt processzorhűtője

A Cryorig hivatalos weboldalán egy különleges processzorhűtő tűnt fel, amellyel kapcsolatban egyelőre nem igazán érkezett hivatalos tájékoztatás. Az aktuális információk szerint az alacsony profillal rendelkező C7 Cu processzorhűtő speciális kiadásáról van szó, ami most is réz talpazattal és réz hűtőbordákkal rendelkezik, ám ezeket nem hagyták csupaszon, hanem grafén bevonatot vittek fel rájuk a gyártó szakemberei. Hogy miért pont a grafénra esett a választás? A korábbi kutatások szerint a grafén nanocsövek rendkívül hatékony hőátadást tesznek lehetővé a melegedő lapkák felülete és a processzorhűtő talpazata között, ám ezt a kedvező tulajdonságot a jelek szerint a hűtőbordák esetében is kamatoztatni ehet.

A C7-es sorozat első tagja, azaz a C7-es modell még nikkelezett réz hőcsöveket, illetve alumínium hűtőbordákat használt, majd a Cryorig szakemberei elkészítették a C7 Cu modellt, amelynél az alumínium komponenseket réz alkatrészekre cserélték. A nikkelbevonat nélküli réz alkatrészeknek köszönhetően a C7-hez képest 15%-kal jobb hűtőteljesítményt sikerült elérni, méghozzá úgy, hogy a ventilátorhoz abszolút nem kellett hozzányúlni. A C7 Cu kiadás esetében 105 W-os hűtőteljesítményre számíthattunk, az érkező C7G esetében azonban tovább javul a hűtőteljesítmény, ugyanis a friss modell már 125 W-os TDP-ig használható, hála a grafén bevonatnak.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Az új processzorhűtő időközben az Alternate.de kínálatában már meg is jelent, így a jelek szerint műszaki paramétereiről is lehullott a lepel. A 97 x 97 milliméteres alapterületű processzorhűtő mindössze 47 milliméter magas, és ebben az értékben már a 15 milliméter vastag ventilátor is benne foglaltatik. Maga a légkeverő 92 milliméteres átmérővel rendelkezik, a 600 és 2500 RPM közötti fordulatszám-tartományon belül üzemel, maximális zajszintje 30 dB(A). A hűtőtömb összesen négy darab, egyenként 6 milliméteres átmérővel rendelkező hőcsővel dolgozik, processzorfoglalatok terén pedig az alábbi megoldásokkal kompatibilis:

  • Intel: LGA-1150, 1151, 1155, 1156,
  • AMD: Socket AM2, AM2 +, AM3, AM3 +, FM1, FM2, FM2 +, AM4

A Cryorig CR-C7G típusjelzéssel ellátott, grafén bevonatot használó processzorhűtője hamarosan megjelenhet kereskedelmi forgalomban, ára várhatóan 59,90 euró lesz, legalábbis az Alternate.de kínálatában ennyiért kapható. A weboldal szerint egyelőre csak előrendeléseket fogadnak, a kiszállítás azonban csak néhány hét múlva, július 16-a körül indulhat meg

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap