GPU-kompatibilitási hiba a Seasonic Focus Plus tápegységeknél

A jelek szerint egyes videokártyák használata során problémák merülhetnek fel.

GPU-kompatibilitási hiba a Seasonic Focus Plus tápegységeknél

A Seasonic nemrégiben megerősítette, Focus PLUS sorozatú tápegységeinél előfordulnak GPU-kompatibilitási problémák, amelyekről egyes fórumokban már hónapok óta beszélnek a felhasználók. A gyártó bejelentése szerint Nvidia fronton egyelőre csak az ASUS GeForce GTX 970 Strix modell alkalmazása közben vettek észre olyan problémát, amely miatt magas terhelés esetén egyszerűen fekete képernyőre vált a rendszer. A tesztek eredményeként kiderült, hogy magas GPU terhelés mellett a normálisnál magasabb az úgynevezett ripple, azaz a feszültség-hullámzás. Erre a problémára egyszerű megoldást találtak a gyártó szakemberei: olyan módosított PCIe tápkábelt kell használni az említett videokártyák mellé, amely jobb árnyékolással rendelkezik.

Galéria megnyitása

Az AMD GPU-val szerelt videokártyák esetén már nem ennyire egyszerű a helyzet. A Radeon RX VEGA 56-os és a Radeon RX VEGA 64-es modellek közül azok, amelyek 2018 januárja előtti gyártási idővel és sorozatszámmal rendelkeznek, előfordulhat, hogy használat során egyszerűen kikapcsol a Focus PLUS tápegységgel szerelt rendszer, amikor a videokártyát nagyobb terhelés éri. Erre azért kerül sor, mert a szóban forgó videokártyáka normálisnál magasabb csúcsáramot vesznek fel, ami a tápegység védelmi áramkörének aktiválását eredményezi.

A felhasználói visszajelzések alapján úgy tűnik, a hiba nem csak bizonyos teljesítményszinteket, hanem többféle tápegységet is érint. A Seasonic illetékesei azt kérik, aki hasonló hibajelenséget tapasztalt Focus PLUS sorozatú tápegységénél az említett videokártyák használatkor, vegye fel a kapcsolatot a gyártóval, vagy az adott viszonteladóval.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap