Google Street View: már az óceánok mélyén is túrázhatunk

Az új szolgáltatással a Google arra szeretné felhívni az emberek figyelmét, hogy mennyire sérülékenyek az óceánok, illetve milyen döbbenetes mértékben pusztulnak.

Google Street View: már az óceánok mélyén is túrázhatunk

A Google egy jópofa és nagyon hasznos újítással várja az Óceánok Világnapját, amit 1992 óta minden évben június 8-án ünnepelnek meg világszerte. A vállalat szakemberei több óceán-védő és állapot-megóvó szervezettel is együttműködtek annak érdekében, hogy az érdeklődők a Street View szolgáltatáson keresztül betekintést nyerhessenek a nagy óceánok élővilágának életterébe.

A lebilincselő fotók négyéves kutatómunka eredményeként készülhettek el, céljuk azonban nem az, hogy utazás nélkül gyönyörködhessünk a Föld páratlan természeti értékeiben – sokkal inkább az, hogy az emberek meglássák, milyen súlyos sérüléseket szenvedett el az óceánok színes élővilága az elmúlt évek során. A Google szerint a pusztításért túlhalászás, a klímaváltozásból adódó folyamatok, illetve a környezetszennyezés felel.

Az alábbi videó betekintést enged az óceánok élővilágának mindennapjaiba:

A Google szerint ezzel az új szolgáltatással azt szeretnék megértetni az emberekkel, hogy az óceánoknak nagyon komoly szerepük van a Föld életében, működésében, hiszen ezek a hatalmas vizek nem csak az időjárás alakulását szabályozzák, de az eső mértékét is, sőt, még a levegőre is hatással vannak, amit belélegzünk.

Az idővonal segítségével a GPS bélyeggel ellátott fotókon keresztül könnyedén nyomon követhető, milyen pusztulási folyamatok söpörtek végig az óceánok fenekén az elmúlt évek során. A Google a jövőben még több partnerrel szeretne együttműködni annak érdekében, hogy egyre szélesebb tömegek figyelmét hívhassa fel arra, valójában mennyire sérülékenyek a Föld óceánjai.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward