Google: Frissült a Fast Pair Bluetooth technológia

Eszközökön átívelően működik a jövőben a Fast Pair, és a későbbiekben a Chromebook támogatással is számolni lehet.

Google: Frissült a Fast Pair Bluetooth technológia

A Google tavaly jelentette be a Bluetooth Low-Energy esetében a Fast Pair technológiát, ami lényegesen leegyszerűsíti a vezeték nélküli kiegészítők okostelefonhoz való csatlakoztatását. Ez a fejlesztés elsősorban a Bluetooth-os fej- és fülhallgatók, valamint hangszórók számára előnyös, de más eszközöknél is jól jöhet.

A Fast Pair tehát már nem egy új dolog, arról van itt szó, hogy a mobilok képesek érzékelni a közelükbe kerülő (Fast Pair támogatással ellátott) Bluetooth-os eszközöket, és lényegében egyetlen érintéssel megoldható innentől a párosítás. Az Android 6.0 vagy annál frissebb rendszert futtató okostelefon egy kiemelt prioritású értesítést küld a felhasználónak a társítani kívánt termék észlelését követően, és ezt csak meg kell bökni a folyamat elindításához, majd pillanatokon belül indulhat például a zenelejátszás.

Galéria megnyitása

A mostani frissítést követően annyival egészül ki ez a technológia, hogy már szinkronizálva lesznek a Google-fiókkal a Bluetooth Fast Pair társítással kapcsolatos információk is.

Ez azt jelenti, hogy minden készülék, amin be van jelentkezve a felhasználó, tisztában lesz azzal, hogy milyen eszközökhöz kapcsolódhat a közelkerülést követően. Ez egyrészt megkönnyíti azoknak a helyzetét, akik például táblagépet is használnak nemcsak okostelefont, vagy esetleg több mobiljuk van, és azok is jól járnak a szinkronizálási funkcióval, akik új készülékre váltanak, hiszen ennyivel is gördülékenyebb lesz az átállás. (Az Apple egyébként rendelkezik már egy ideje hasonló technológiával, és az is szinkronizálja az információkat az Apple ID azonosítóval.)

Galéria megnyitása

A Google azt is elmondta, hogy egyre több terméknél lesz megoldott a Fast Pair támogatás. Egyelőre viszonylag kevés gyártó van, aki rendelkezik ilyen gépezettel (pl. Jaybird Tarah, Pixel Buds), pedig már egy éve, hogy az eljárást bejelentette a cég, de hamarosan a kiváló ár-érték arányú eszközöket szállító Anker, és a remek minőséget nyújtó Bose is csatlakozik azoknak a sorához, akik kínálnak Fast Pairrel megtoldott készüléket. És már kollaborációban azon dolgozik a Google több vezető Bluetooth audió vállalattal, hogy a Fast Pair támogatás a részévé váljon az általuk biztosított szoftverfejlesztői csomagoknak is. Ez a lépés a keresőóriás reményei szerint jelentősen felgyorsíthatja majd a technológia terjedését.

Végül arról is beszámolhatunk, hogy 2019-re már a Chromebookok esetében is elkészül majd a Fast Pair támogatás, szóval a Google operációs rendszerét futtató noteszgépekkel is egyszerűbbé válik a Bluetooth-os hangkeltők társítása. (Hogy 2019-en belül mikor kell erre számítani, az még nem ismert.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap