Google: Érkezik a Pixel 5, és lesz 5G-s Pixel 4a is

Némi betekintést engedett a Google abba, hogy mobilos tekintetben milyen újdonságokon dolgozik éppen.

Google: Érkezik a Pixel 5, és lesz 5G-s Pixel 4a is

A Google a Pixel 4a bejelentését követően némi előzetessel is szolgált arra vonatkozóan, hogy milyen egyéb hardvereken dolgozik még a mobilos fronton. Ennek a betekintésnek köszönhetően már biztosak lehetünk abban, hogy számolhatunk ebben az évben is csúcs-Pixel érkezésével, és arra is fény derült, hogy lesz egy jobb kvalitású Pixel 4a modell a későbbiekben.

A keresőóriás eddig még egyetlen olyan okostelefont sem mutatott be, ami támogatja az 5G hálózatokat, ez viszont az idei év második felében biztosan meg fog változni, több fronton is jönnek ilyen készülékek. Érkezik a Pixel 5 5G, és lesz Pixel 4a is 5G modemmel szerelt változatban.

A legfontosabb, hogy a Google már most megerősítette a Pixel 5-öt, ami a cég soron következő zászlóshajója lesz. Ezt a vállalat ősszel fogja bemutatni, de azt egyelőre még nem vetítette előre, hogy milyen jellemvonásokkal bír majd. A következő generációs, felsőkategóriás Pixel okostelefon jó eséllyel a Snapdragon 865 rendszerchipet fogja majd munkára, de ezt egyáltalán nem lehet kijelenteni, ugyanis már a nyár elején lehetett erről pletykákat hallani, és azokban a pletykákban még arról esett szó, hogy a Snapdragon 765G-t alkalmazhatja a Google. Kíváncsian várjuk, hogyan alakul majd ez.

Galéria megnyitása
Néhány előzetes render alapján ilyen dizájn jellemezheti a Pixel 5-öt

A Pixel 5 mellett a Google dolgozik azon is, hogy az olcsóbb Pixel 4a-ból létrehozzon egy 5G támogatást is biztosító változatot. Azt a vállalat nem fedte fel, hogy ez a gép milyen képességekkel rendelkezik majd, de azt majdnem teljes bizonyossággal meg tudjuk tippelni, hogy milyen rendszerchippel kivitelezheti ezt a készüléket a vállalat.

Szinte biztosan a Snapdragon 765G fogja átvenni a frissen leleplezett Pixel 4a-ban található Snapdragon 730G helyét. A Google eddig csak Qualcomm mobilplatformokra épített, és itt csak a Snapdragon 690 lenne még 5G-s opció, de az már lassabb, mint a Snapdragon 730G. Az is elképzelhető, hogy a korábban kiszivárgott információ, miszerint jön a Snapdragon 765G-vel szerelt Pixel 5, ott csúszott el, hogy az a szerkezet valójában a Pixel 4a 5G lesz.

Galéria megnyitása
Pixel 4a

A Pixel 4a 5G kapcsán annyit elmondta a Google, hogy milyen összeg szerepel majd az árcéduláján. Ez az okostelefon a jelenleg tervek szerint 150 dollárral kerül majd többe, mint a Pixel 4a (350 dollár), vagyis 500 dollárt kell majd érte leszurkolni. Ezért a pénzért nemcsak 5G-t, hanem nagyobb teljesítményt is biztosíthat majd a később érkező gépezet, és akár egyéb erényei is lehetnek.

A Pixel 5 és a Pixel 4a 5G is elsősorban az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Írországban, Franciaországban, Németországban, Japánban, Tajvanon és Ausztráliában lesz elérhető. Brian Rakowski, a Google termékfelelős menedzsere elmondta, hogy a következő hónapokban több részletet is megosztanak majd azzal kapcsolatban, hogy a vállalat milyen 5G-s terveket dédelget, és az 5G modemes mobilokról is lesz még szó a megjelenésük előtt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap