Google: Amerre csak jársz, követ a zenéd

Sokan örülnek majd a Stream Transfer néven bevezetett újításnak, ami a zenekedvelőknek szól elsősorban.

Google: Amerre csak jársz, követ a zenéd

A Google már 2013 óta, vagyis nagyjából hat éve biztosít lehetőséget arra, hogy a felhasználók az okostelefonjukról más eszközökre játszanak át zenét vezeték nélkül. Minden a Chromecast szolgáltatással kezdődött, amit kihasználva az emberek egy apró kiegészítővel átvihettek multimédiás tartalmakat egy televízióra. A Google mindig is elkötelezett volt az okosotthonok iránt, és ezért 2016-ban bemutatta a Google Home-ot, amivel képes volt önerőből megvalósítani azt, hogy az eszköztulajdonosok parancsszavakkal vezérelhessék a zenefolyamjukat az otthonukban. És most a Steam Transfer esetében ezt gondolta tovább.

Ma már nagyon sok olyan otthoni hangszóró van, amit a Google Assisztant és a Chromecast révén be lehet fogni zenehallgatásra. Csak maga a Google egy sor ilyen megoldást kínál a lakásokba különböző teljesítményekkel. Egészen komoly hangszórók és nagyra nőtt Smart Display platformos eszközök (Nest Hub Max) is akadnak a palettán. És az ilyen szerkezetek között fog működni a Stream Transfer fejlesztés a Chromecast kihasználásával, aminek az a lényege, hogy szobáról szobára vihesse az eszközök között a zenelejátszást akár egyszerű hangutasítással. De egyébként működni fog ez videókkal is megfelelő eszközök esetében, és külön említi a podcastokat is a Google.

Galéria megnyitása

Többféle módon lehet majd a Stream Transfert alkalmazni. A Google Assistantnak elég egy olyan hangutasítást adni, amiben a felhasználó közli a rendszerrel, hogy melyik szobába vigye át a lejátszást, és ez azonnal megtörténik majd. A Google Home applikációban a Cast menüpontont belül lehet majd kiválasztani, hogy melyik szobába menjen át a streaming, és ebben akár a szoba több hangszóróját is ki lehet egyszerre választani. A Smart Display és a támogatott TV-k között vagy az érintőkijelzőt használva lehet majd a YouTube programján belül megoldani az átadást, vagy csak ki kell adni egy hangutasítást a Smart Display számára, hogy melyik készülékre tegye át a képet. És a Home appon belül még arra is van lehetőség, hogy a lakás minden hangszórójára ugyanaz a zene legyen kiküldve, de ez eddig is könnyen ment.

Mivel nem mindenki ugyanabból a forrásból hallgatja a kedvenc dalait, csak akkor érhető el a lehető legjobb felhasználói élmény a Stream Transfer révén, ha az minden fontosabb szolgáltatást támogat. Minden kompatibilis appot nem sorolt fel a Google, de a YouTube Music, a Pandora és a Spotify biztosan alkalmazható vele, és ezeknél több van a teljes listán. A videók esetében viszont csak a YouTube-bal fog ez működni – persze ez az igények jelentős részét rögtön le is fedi.

Galéria megnyitása

A Stream Transfer minden Chromecast képes termékre elérhető lesz mostantól. A Google kiemelte, hogy csak az általa értékesített otthoni eszközök több millió háztartásba jutottak már el mostanra. És mivel a vállalat az Amazonnal párban kiemelkedő fölényben vezeti az ilyen eszközöknek a piacát, borítékolható, hogy egyre többeknek a lakásában kapnak majd helyet a kompatibilis szerkezetek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap