Gold és Platnium sorozatú tápegységekkel bővült a Cooler Master kínálata

Az új tápegységek 10 év jótállással és minőségi belsővel érkeznek, bizonyos terhelés mellett pedig hűtésük is passzív.

Gold és Platnium sorozatú tápegységekkel bővült a Cooler Master kínálata

A Cooler Master két új tápegység sorozattal rukkolt elő, amelyek mindketten a felsőkategóriát veszik célba, teljesen moduláris kábelezéssel rendelkeznek, hatásfokuk pedig nagyon jó. A V Gold modellek 550 W-tól 850 W-os teljesítményig érhetőek el, míg a V Platinum széria tagjai már 850 W-tól egészen 1300 W-ig elégítik ki a felhasználói igényeket.

V Gold modellek

Galéria megnyitása

Az 550 W-os, 650 W-os, 750 W-os és 850 W-os példányokból álló sorozatban 80Plus Gold tanúsítvánnyal rendelkező tápegységeket találunk, amelyek a Cybenetics ETA-A tanúsítványát is megkapták. Ezek a tápegységek a normál és a csúcskategória között helyezkednek el, minőségi komponenseket használnak, kellően stabilak és megbízhatóan helytállnak. A Half-Bridge rendszerű tápegységek DC-DC technológia segítségével állítják elő a különböző tápefeszültségeket. Minőségi alkatrészeiket egy 135 milliméteres átmérőjű, FDB csapágyazással ellátott ventilátor látja el kellő mennyiségű friss levegővel. A hibrid kapcsolónak köszönhetően az új tápegységek képesek akár teljesen zajtalanul, passzív hűtéssel is működni, amennyiben a terhelés 40% alatt marad – a funkció aktiválásához csak a hátlapi kapcsolót kell benyomni. Jó hír, hogy az új tápegységek az iparágban használatos 18AWG helyett 16AWG keresztmetszetű PCI Express tápkábelekkel érkeznek, amelyek 7 helyett 10 ampernyi áramerősség problémamentes továbbítására képesek. A nagyobb keresztmetszet miatt kisebb hőállenállással kell számolni, ami javítja a hatásfokot és a stabilitást, valamint a kábelek által kibocsátott hőt is mérsékeli, ami a gyártó szerint jótékonyan hat a számítógépház hőmérsékletére is.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A 160 milliméter hosszú V Gold tápegységek pontos technikai paramétereit a fenti táblázatok foglalják össze. A 10 év jótállással rendelkező termékek közül az 550 W-os 99,99 euróba, a 650 W-os 109,99 euróba, a 750 W-os 119,99 euróba, a 850 W-os pedig 129,99 euróba kerül. Forgalmazásuk március elején indul.

Bemutatkozik a V Platinum sorozat is

Galéria megnyitása

A másik új család már az abszolút felsőkategóriába érkezik, így 80Plus Platinum hatásfokkal dolgoznak, teljesítményük pedig 850 W, 1000 W, illetve 1300 W, természetesen modelltől függően. A 201,2 milliméter hosszú ház ebben az esetben Full Bridge rendszerű elektronikát rejt, a komponensek pedig itt is kiváló minőségűek. Nagyon hasznos extra a hátlapon található kapcsoló, amellyel az egy és többfázisú üzemmódok között lehet váltani: a tápegység alap esetben két darab 12 V-os tápágat kínál, ám a kapcsoló átállításával egyetlen +12 V-os tápágra is válthatunk, ami különösen tuning alkalmával jöhet jól. Belső felépítés terén egyébként itt is DC-DC átalakítással találkozhatunk, ahogy a fentebb említett modellnél is. A melegedő komponenseket egy 135 milliméteres átmérőjű, dupla golyóscsapágyazással ellátott ventilátor hűti le, ami 60%-os tápegység terhelés alatt egyáltalán nem pörög, azaz a tápegység passzíva, hangtalanul dolgozhat. Ezt az üzemmódot Thermal Regulation Mode (TRM) névvel emlegeti a vállalat sajtóközleménye. Ahogy a V Gold modelleknél, úgy a V Platinum sorozat tagjainál is 16 AWG keresztmetszetű vezetékeket használnak a PCI Express tápkábelek esetében, amelyek itt is a fentebb már említett előnyöket nyújtják.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A teljesen moduláris kábelezéssel ellátott tápegységek márciustól válnak elérhetővé kereskedelmi forgalomban. A 850 W-os példány 199,99 euróba, 1000 W-os társa 259,99 euróba, az 1300 W-os csúcsmodell pedig 299,99 euróba kerül majd. A gyártót természetesen ezekre a modellekre is 10 év jótállást vállal, ami nem hangzik rosszul.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap